Gör succé. Julia Westlin växte upp i Bällsta men bor sedan några år tillbaka i Kanada. Foto: Privat

Vallentuna-Julias enorma succé – har hörts av fler än 20 miljoner

Julia Westlin växte upp i Vallentuna men bor idag i Kanada och nu har hon gjort viral succé på internet med sin egna acapella-version av "My heart will go on".

  • Publicerad 11:36, 24 aug 2017

Över 21 miljoner människor har sett och hört den forne Vallentunabon Julia Westlin sjunga en egen acapella-version av Celine Dion låten "My heart will go on" på Facebook och Youtube. Tittarexplosionen kom i somras, trots att Julia spelade in låten för nästan två år sedan.

– Alltså det var helt galet. Plötsligt exploderade min mobil av notifikationer. Då hade en populär Facebooksida delat mitt klipp och sen fortsatte andra stora sidor dela videon, säger Julia som idag bor i Quebec i sydöstra Kanada.

Vill vara självständig

I och med antalet tittare så har även följarna blivit allt fler på sociala medier och idag följs hon av cirka 150 000 på Youtube. Varje månad får hon donationer som gör att hon livnär sig på att spela in acapella-covers och sin egna musik.

– När det blev så delat så har jag fått många managers och så som kontaktat mig. Jag lyssnar gärna på vad folk har att erbjuda men för mig är det viktigt att vara självständig.

"Min egen version"

Julia bodde i Bällsta, Kragstalund och Ormsta men flyttade till sin fästman i Kanada 2012. De bägge driver två egna Youtube-kanaler med fokus på musik. På sin kanal har hon laddat upp sina versioner av kända låtar från artister som Bryan Adams, Coldplay och Michael Jackson.

– När det kommer till covers föredrar jag att sjunga acapella, då blir det min egen version, säger hon.

Sin egen musik har hon svårare att beskriva.

– Folk brukar sätta mig i samma klass som Enya, lite ängla-aktigt, men det kan variera mycket när jag komponerar.

Här hittar du Julia:

Youtube: Julia Westlin

Instagram: juliawestlin

Facebook: Egen musiksida som heter "Julia Westlin"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03