Samtal. Clara Henry kommer till Vallentuna för att prata om sin bok Mot Framtiden. Foto: Ganriel Liljevall

Vallentuna kulturhus bjuder till feministkväll

En simpel guide till att krossa patriarkatet? Just en sådan säger sig Youtube-profilen och författaren Clara Henry ha. I februari kommer hon till Vallentuna för att berätta mer.

  • Publicerad 16:34, 4 feb 2019

Har feminismen gått för långt? Frågan som ställs av Youtube-profilen och författaren Clara Henry är retorisk. För nej det har den inte, menar hon.

13 februari kommer hon till Vallentuna kulturhus för ett samtal med ungdomar utifrån sin bok Mot Framtiden - en simpel guide till att krossa patriarkatet.

– Det blir ett samtal mellan henne och ett gäng ungdomar, så det är inte en föreläsning i traditionell mening, säger bibliotekschef Marie Gustavsson.

Biljetterna är gratis men begränsade och finns att hämta på biblioteket från och med 2 februari.

– Det har redan ringt många som undrat om det går att förhandsboka. Men nix! Först nu släpps de och vi tror att det kommer bli ett rejält tryck, säger Marie Gustavsson.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt