Samtal. Clara Henry kommer till Vallentuna för att prata om sin bok Mot Framtiden. Foto: Ganriel Liljevall

Vallentuna kulturhus bjuder till feministkväll

En simpel guide till att krossa patriarkatet? Just en sådan säger sig Youtube-profilen och författaren Clara Henry ha. I februari kommer hon till Vallentuna för att berätta mer.

  • Publicerad 16:34, 4 feb 2019

Har feminismen gått för långt? Frågan som ställs av Youtube-profilen och författaren Clara Henry är retorisk. För nej det har den inte, menar hon.

13 februari kommer hon till Vallentuna kulturhus för ett samtal med ungdomar utifrån sin bok Mot Framtiden - en simpel guide till att krossa patriarkatet.

– Det blir ett samtal mellan henne och ett gäng ungdomar, så det är inte en föreläsning i traditionell mening, säger bibliotekschef Marie Gustavsson.

Biljetterna är gratis men begränsade och finns att hämta på biblioteket från och med 2 februari.

– Det har redan ringt många som undrat om det går att förhandsboka. Men nix! Först nu släpps de och vi tror att det kommer bli ett rejält tryck, säger Marie Gustavsson.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47