Derby. På söndag väntar åter ett möte mot serietvåan Väsby. Men senast i december var det Vallentuna som gick vinnande mot Väsby, med 4-0 på hemmaplan. Foto: Arne Rundlöf.

Vallentuna tog viktiga poäng inför playoff

Med bara tre omgångar kvar till play off är läget spänt för Vallentuna hockey. Men helgens ödesmatch mot Teg gav välbehövliga poäng.

  • Publicerad 12:21, 11 feb 2020

Efter helgens två viktiga matcher lyckades Vallentuna hockey vinna mot Umeålaget Teg i söndags. Nu är de åter tillbaka och kämpar för att få spela playoff i Allettan norra.

– Vi fick lite revansch mot Teg, det var jäkligt skönt för grabbarna. Vi har inte fått med oss några poäng på ett tag, så det här ger extra energi, helt klart, säger tränaren Fredrik Svensson.

Många förluster

Innan matchen hade de nio förlustmatcher i rad bakom sig och i skrivande stund ligger laget näst sist i tabellen, med tre poäng upp till Teg. Innan dess ska de möta Östersund, Väsby och Hudiksvall.

– Jag hoppas att vi åker upp till Östersund och gör en bra match. Nu förlorade vi hemma men vi fick med oss mycket energi från vinsten i helgen så vi kan ge dem en riktigt bra match. Målet är att plocka poäng, säger Fredrik Svensson.

Hockeymammor startar eget damlag i Vallentuna

På söndag blir det lokalderby när Vallentuna möter serietvåan Väsby på bortaplan. Därefter väntar Hudiksvall på onsdagskvällen 19 februari.

– Det blir stentufft, men vi har slagit Hudik och vi har slagit Väsby tidigare, inget är omöjligt. Vi har fortfarande chansen att ta oss upp och spela play off och det har vi som mål, säger Fredrik Svensson.

Farligt läge

Laget tog sig överraskande och välförtjänt upp från grundserien, men har därefter haft det tungt och länge legat i botten. Risken är stor att säsongen tar slut i mitten av februari, om de inte tar sig till play off.

– Vi visste att det skulle bli tufft men det är klart att vi hoppades på lite mer poäng. Vi spelade bra, men vi fick inte med oss några poäng, då blir det jobbigt mentalt. Det är en tuff serie, och det vet vi, säger Fredrik Svensson.

Playoff

Playoff spelas i flera steg och leder fram till en slutlig kvalserie inför Hockeyallsvenskan som spelas i april.