Snigelpost. Besluten från Försäkringskassan tar för lång tid anser anmälaren. Foto: MostPhotos

Vallentunabo får vänta ett halvår på beslut om sjukersättning

Försäkringskassan ligger efter med ärenden, vilket drabbar en sjuk Vallentunabo. Nu anmäler hen Försäkringskassan till JO, Justitieombudsmannen.

  • Publicerad 09:14, 20 okt 2016

Vallentunabon har överklagat ett tidigare beslut och har varit utan ersättning under två månaders tid, skriver denne i sin anmälan. Nu ska det ha kommit ett brev som förklarar att då Försäkringskassan har mycket att göra så blir väntetiden för beslut förlängd till 25 veckor.

– Allt började med att jag hade en AT-läkare i somras (en läkare under utbildning, reds anm), säger hen. Denne hade inte beskrivit min sjukdom tillräckligt utförligt, menade Försäkringskassan, som ville ha mer detaljerade uppgifter från mig.

Den sjukskrivne skickade ett brev där sjukdomen beskrevs mer utförligt. Men då återkommer handläggare hos Försäkringskassan med kravet att det måste vara en läkare som måste skriva nytt intyg.

Sagt och gjort, allt skickades in igen men då återkommer myndigheten med att det tar 25 veckor att handlägga ärendet.

– När jag fick det beskedet insåg jag att det var en omöjlig väntan. Jag började räkna på fingrarna hur lång tid det handlar om, ett halvår, jag har räkningar att betala.

Försäkringskassans pressekreterare, Anette Eriksson, berättar att de fått nya medel för att beta av ärenden som ligger på kö.

– En omprövning ska inte ta mer än sex veckor, säger hon. Vi ligger efter och det är beklagligt. Vi har beordrat övertid och flyttat ärenden men just nu hanterar vi ärenden som inkom i juni.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Friidrotten i Vallentuna vädjar om en ny hall

Nyheter "Utomhusidrotter prioriteras inte" Brist på lokaler vintertid gör att Vallentuna Friidrott riskerar förlora ungdomarna till andra klubbar. Samtidigt finns inga pengar i kommunens budget för en ny hall.torsdag 21/2 16:19

Restaurang i Arninge förstördes i brand

Nyheter Ingen skadad Inatt fick räddningstjänsten larm om en brand i Arninge. Det var en restaurang som hade börjat brinna och som nu är helt nedbrunnen.torsdag 21/2 9:38