Snigelpost. Besluten från Försäkringskassan tar för lång tid anser anmälaren. Foto: MostPhotos

Vallentunabo får vänta ett halvår på beslut om sjukersättning

Försäkringskassan ligger efter med ärenden, vilket drabbar en sjuk Vallentunabo. Nu anmäler hen Försäkringskassan till JO, Justitieombudsmannen.

  • Publicerad 09:14, 20 okt 2016

Vallentunabon har överklagat ett tidigare beslut och har varit utan ersättning under två månaders tid, skriver denne i sin anmälan. Nu ska det ha kommit ett brev som förklarar att då Försäkringskassan har mycket att göra så blir väntetiden för beslut förlängd till 25 veckor.

– Allt började med att jag hade en AT-läkare i somras (en läkare under utbildning, reds anm), säger hen. Denne hade inte beskrivit min sjukdom tillräckligt utförligt, menade Försäkringskassan, som ville ha mer detaljerade uppgifter från mig.

Den sjukskrivne skickade ett brev där sjukdomen beskrevs mer utförligt. Men då återkommer handläggare hos Försäkringskassan med kravet att det måste vara en läkare som måste skriva nytt intyg.

Sagt och gjort, allt skickades in igen men då återkommer myndigheten med att det tar 25 veckor att handlägga ärendet.

– När jag fick det beskedet insåg jag att det var en omöjlig väntan. Jag började räkna på fingrarna hur lång tid det handlar om, ett halvår, jag har räkningar att betala.

Försäkringskassans pressekreterare, Anette Eriksson, berättar att de fått nya medel för att beta av ärenden som ligger på kö.

– En omprövning ska inte ta mer än sex veckor, säger hon. Vi ligger efter och det är beklagligt. Vi har beordrat övertid och flyttat ärenden men just nu hanterar vi ärenden som inkom i juni.

Danderydsvilla mest klickad på Hemnet

Nyheter "Jättekul att många sett och uppmärksammat det" Pool, stor trädgård och åtta rum. Det får du om du köper Danderydsvillan som just nu är det hetaste objektet på Hemnet.fredag 28/2 12:08

Trettio surfplattor stals från skola i Täby

Nyheter Polisen har lagt ner utredningen Under helgen blev flera datorer stulna i Täby Friskola i Hägernäs. Nu har utredningen lagts ner på grund av bristande bevis.fredag 28/2 11:59
Stockholm Direkt