Musikalisk. Arvid Alneng vann årets musikstipendium som Vallentuna Rotaryklubb delar ut. Foto: Privat

Vallentunabon Arvid, 14, får pris för sin musikalitet

För 14:e året i rad delar Vallentuna Rotaryklubb ut ett musikstipendium till musikelever på Kulturskolan i Vallentuna. I år gick det bland annat till saxofonisten Arvid Alneng.

  • Publicerad 11:41, 5 apr 2019

Det är kul. Man behöver inte tänka, man kan bara spela liksom.

Arvid Alneng är den 14-årige musikern från Vallentuna som spelat saxofon sen han var 10 och inte räds att ställa sig och spela inför en jury i Kulturhuset. Den 26 mars deltog han nämligen i Vallentuna Rotaryklubbs musiktävling – och vann.

– Det var ganska nervöst från början men jag kände en kille som var med och då kändes det lite bättre när han var med, säger Arvid Alneng.

Han spelade en egenskriven låt som han komponerat tillsammans med sin saxofonlärare på Kulturskolan i Vallentuna, och vann tillsammans med två andra elever årets musikstipendium. Stipendiet delas ut varje år till duktiga musikelever på den lokala Kulturskolan, och pengarna får de göra vad de vill med.

"Fingrarna kommer ihåg det"

Arvid vann det största stipendiet på 4000 kronor och motiveringen från Rotary är att han är väldigt musikalisk och har god teknik, för att vara 14 år gammal.

– Jag gillar ju när man har lärt sig något och så kommer man inte ihåg det, men så kommer fingrarna ihåg det. Det är kul. Man behöver inte tänka – man kan bara spela liksom, säger Arvid.

Hur kändes det att vinna?

– Jag fick reda på det hemma, det kändes kul.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag har sparat min månadspeng ett tag så med de här pengarna har jag 10 000 kronor sparat nu, säger Arvid som ännu inte bestämt hur han ska spendera pengarna.

Stipendiet kommer delas ut på Vårfesten i Vallentuna centrum den 25 maj.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47