Beatrice Hedrén från Vallentuna är med och tävlar i Kockakademin. Foto: EVA EDSJO

Vallentunabon tävlar i matlagning i tv - "gör lite underliga saker"

Snart drar TV3:s nya mat- och tävlingsprogram igång och en av deltagarna kommer från Vallentuna. Hemma lagar 25-åriga Beatrice Hedrén mycket svenskt och veganskt och hon har ett ess i ärmen.

  • Publicerad 13:05, 26 jan 2018

25-åriga Beatrice Hedrén från Vallentuna är en av tio deltagare i det nya mattävlingsprogrammet Kockakademin på TV3 och Viafree.

– Man måste satsa lite. Annars kommer man ingen vart. Några andra deltagare har jobbat i restaurangkök innan och jag tänkte att jag var en "under-dog", säger hon.

Programidén är att deltagarna först besöker olika restauranger och lär sig om olika kök och nischer inom restaurangvärlden för att sedan tävla mot varandra.

Satsar på svensk mat

Hemma hos Beatrice bjuds det ofta på stora och experimentella middagar med vänner och bekanta.

– Jag brukar ha höga förväntningar på mig att skapa något riktigt bra. Jag älskar att laga svensk mat med finess, alltså inte vanliga svenska klassiker, utan mer fine dining med viltkött och säsongbaserat.

– Jag brukar också laga mycket vegetariskt och vegansk mat när jag inte använder viltkött eller noga utvald kött i butiken.

Ess i ärmen

I programmet tävlar tio unga kocktalanger om sitt stora drömjobb: en anställning som kock på Johan Jureskogs prisade restaurang AG i Stockholm.

I början var det lite ovant och lite nervöst med alla kameror.

– Men man lärde sig koppla bort kamerorna. I början var jag lite fåfäng och brydde mig, men det gav jag snabb upp och fokuserade på tävlingen. Haha, det kanske man ångar nu när man får se serien, men men. 

Enligt Beatrice är hennes ess i ärmen hennes lekfullhet och kreativitet.

– Jag gör lite underliga saker som ingen annan skulle våga göra. 

Vallentuna saknar bra restauranger

Deltagarna har alltså besökt flertalet restauranger under inspelningstiden, men vad tycker Beatrice om Vallentunas restaurangutbud?

– Det är dåligt! Vi har ingen riktig fine dining som är trevlig. Om man inte åker in till stan, vilket jag ofta gör, är väl det närmsta stället Skänkstugan i Täby Kyrkbyn. Jag vill se ett schysstare ställe med en meny som fokuserar efter säsong och kvalitet.

Första februari är det premiär för programmet och då kommer Beatrice kolla på tävlingen tillsammans med pojkvännen.

– Jag hoppas att de framställer mig sympatiskt. Jag har ju sagt det jag sagt, så det får jag stå för, men de kan ju vinkla och vrida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

20-årig Täbybo filmade samlag i hemlighet

Nyheter "Spred videon via Snapchat" En ung man från Täby döms nu efter att i hemlighet ha filmat samlag med en kvinna. Mannen ska senare ha visat filmen för gemensamma vänner.fredag 25/5 9:54