Vallentunafotografen vann SM

Vallentunafotografen John Hellström tog Årets bröllopsbild och vann SM i kategorin bröllopsfotografering.

  • Publicerad 14:51, 27 aug 2018

SM i fotografering arrangeras årligen av Svenska porträttfotografers förening. Det är en så kallade print competition, där tavlor bedöms anonymt av en domargrupp. I John Hellströms bröllopsfoto gick bröllopsparet med barn, tärnor och marskalk i starkt motljus, som sedan beskars och vändes upp och ner.

– Skuggorna påminde mig om science-fiction filmen ”Close Encounters of the Third Degree” eller “Närkontakt av tredje graden” som filmen heter på svenska, – därav namnet, säger John Hellström.

– Min tanke var att komplettera de klassiska bröllopsbilderna med några artistiska bilder som kan bli konstverk för hemmets väggar. 

Lär av feedback

I höst kommer nästa SM.

– Jag ser fram emot att se vad alla duktiga fotografer presterar då. Man lär sig mycket av domarnas feedback, som gör att man kan utvecklas mer för varje år genom tävlandet.

John Hellström har tidigare doktorerat i ämnet idrott med fokus på elitens prestationer.

– Efter att ha fotograferat som amatör i 20 år började jag träna fotografering som elitidrottare med kunskapen jag fått från min forskning.

Efter fem år som yrkesfotograf har John Hellström vunnit flera internationella priser både i Europa och USA. Han har bland annat vunnit tredje plats i WPPI, som av många kallar ”inofficiella VM för bröllopsfotografer”.

14-åring rånades i Danderyd

Nyheter ✓Blev slagen ✓Tre gärningspersoner I onsdags ryckte polisen ut till Viktor Rydbergs väg i Danderyd, där en 14-årig flicka ska ha blivit rånad och slagen av tre gärningspersoner.fredag 24/5 13:40

Nu öppnar utomhusbaden i Norrort

Nyheter Guide: ✓Priserna ✓Hitta hit ✓Bassängerna Temperaturen stiger och i dagarna öppnar även utomhusbassängerna i Norrort. Vi har listat allt du behöver veta om badplatserna.fredag 24/5 12:12
Stockholm Direkt