Vallentunafotografen vann SM

Vallentunafotografen John Hellström tog Årets bröllopsbild och vann SM i kategorin bröllopsfotografering.

  • Publicerad 14:51, 27 aug 2018

SM i fotografering arrangeras årligen av Svenska porträttfotografers förening. Det är en så kallade print competition, där tavlor bedöms anonymt av en domargrupp. I John Hellströms bröllopsfoto gick bröllopsparet med barn, tärnor och marskalk i starkt motljus, som sedan beskars och vändes upp och ner.

– Skuggorna påminde mig om science-fiction filmen ”Close Encounters of the Third Degree” eller “Närkontakt av tredje graden” som filmen heter på svenska, – därav namnet, säger John Hellström.

– Min tanke var att komplettera de klassiska bröllopsbilderna med några artistiska bilder som kan bli konstverk för hemmets väggar. 

Lär av feedback

I höst kommer nästa SM.

– Jag ser fram emot att se vad alla duktiga fotografer presterar då. Man lär sig mycket av domarnas feedback, som gör att man kan utvecklas mer för varje år genom tävlandet.

John Hellström har tidigare doktorerat i ämnet idrott med fokus på elitens prestationer.

– Efter att ha fotograferat som amatör i 20 år började jag träna fotografering som elitidrottare med kunskapen jag fått från min forskning.

Efter fem år som yrkesfotograf har John Hellström vunnit flera internationella priser både i Europa och USA. Han har bland annat vunnit tredje plats i WPPI, som av många kallar ”inofficiella VM för bröllopsfotografer”.

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul har laddat i veckor: ”Det är en kul fiskeform” Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.fredag 16/8 15:53

Klart: De blir nästa restaurang i Täbys deli

Nyheter "Jag tror att vi kompletterar varandra bra" Nu får Täby centrums nya matdel tillökning. Den här gången är det dumplings och te som gäller.fredag 16/8 11:44
Stockholm Direkt