Vallentunas liberaler har valt sida mellan Björklund och Ohlsson

Vallentuna gör som nästan hälften av de lokala liberala föreningarna i Stockholm. De nominerar Birgitta Ohlsson som kandidat till partiledare för partiet.

  • Publicerad 15:02, 19 jun 2017

Allt mer talar för att nuvarande partiledaren i Liberalerna, Jan Björklund, får en tuff kamp om posten som partiledare inför valet 2018. Enligt uppgift har 20 av 41 lokala liberala föreningar i Stockholm nominerat Birgitta Ohlsson medan 8-9 har nominerat nuvarande partiledaren, Jan Björklund.

Liberala ungdomsförbundet, LUF, i Storstockholm nominerade den 1 juni den tidigare EU- och demokratiministern Birgitta Ohlsson till partiledare. Nu följer alltså liberalerna i Vallentuna och flera andra lokala föreningar efter.

LÄS MER: LUF Storstockholm vill ha Birgitta Ohlsson som partiledare för Liberalerna

– Det var en väldigt klar majoritet i Vallentuna om att nominera Birgitta Ohlsson. Hon har den glöd, ideologiska kompassen, engagemang vi behöver och kan entusiasmera, säger Ylva Mozis (L), gruppledare i liberalerna samt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

– Vi har backat tre val i rad och vi behöver en förändring. Vi har ju redan en ny politik, ny logga, nytt namn och nu behöver vi nytt ledarskap.

Behöver Vallentuna kommun också nytt ledarskap?

– Nej, vi har haft en ganska stor förnyelse redan. Ingen av oss fyra som är gruppledare för allianspartierna var gruppledare vid förra valet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så mycket kostar det att spela fotboll i Norrort

Nyheter Upp till 11500 kronor Kanske växer fotbollsintresset bland barn och ungdomar nu i VM-tider. Här har vi jämfört vad det kostar att spela för de allra yngsta och vad det krävs för att börja spela när barn närmar sig tonåren.onsdag 20/6 14:57

"Finklädd" man häktad efter villainbrott

Nyheter "Smälta in i miljön" En man är häktad misstänkt för grov stöld efter ett villainbrott i Näsbypark i fredags. På polisens hemsida skriver de att mannen var finklädd.onsdag 20/6 9:58