Teater. Genom korta sekvenser och tydliga rörelser kan man hålla kvar bebisarnas intresse under föreställningen, menar Sara Myrberg. Foto: Martin Skoog

Vallentunas minsta får ny teaterföreställning

Även de allra minsta kan uppskatta teater. Det menar Sara Myrberg, skådespelare och konstnärlig ledare på Teater Tre som på söndag gästar Vallentuna kulturhus med en föreställning särskilt riktad till bebisar.

  • Publicerad 12:08, 24 jan 2019

Har du en bebis hemma? I så fall kan du ta med dig hen på teater på söndag. Då är det nämligen dags för Bo, en teaterföreställning helt riktad till barn i åldrarna sex till 18 månader.

Sara Myrberg är skådespelare och konstnärlig ledare på Teater Tre som sätter upp föreställningen. Hon menar att det är väldigt tydligt, så att även ett mycket litet barn kan ta till sig teatern som är speciellt anpassad till dem.

– De har en koncentration och svarar tydligt på vad som sker med en uppfattning och upplevelse. Ingen kan veta vad de tänker, men det vevas med armar och ben och så kan någon börjar skratta plötsligt. Det är otroligt spännande att vara med under den lilla människans möte med scenkonsten, säger hon.

Föreställningen spelas för max 15 bebisar åt gången, så tillsammans med deras vuxna sällskap blir det inte fler än 30 människor i publiken.

– Det är väldigt intimt och exklusivt. Det känns som ett privilegium att få göra detta och vara med i den lilla människans möte med scenkonst, säger Sara Myrberg.

Biljetterna kostar 50 kronor per person och föreställningen spelas klockan 12.00 och klockan 14.00, söndagen 27 januari.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt