Sniff. Den här bilden är tagen förra året från en NOS-patrull i Järfälla. Foto: Mikael Andersson

Vallentunas vovvar ska hjälpa polisen

Som hundägare är man mycket ute i sitt lokala område. Tidigare har polisen bjudit in hundägare till föreläsningar kring hur man kan förebygga brott, och nu är det dags igen.

  • Publicerad 17:07, 23 jan 2019

Som hundägare kan man vara till hjälp för att minska bostadsinbrotten i ens område. Därför bjuder lokalpolisområde Täby in till föreläsning för hussar och mattar, något vi tidigare skrivit om.

Syftet med föreläsningen är att ge hundägare kunskaper i hur man kan upptäcka förberedelser till bostadsinbrott, pågående inbrott och hur man tipsar polisen. Man kommer även prata om praktiska saker att ha med sig när man är ute med vovven.

Föreläsningen är i Täby kommunhus, tisdagen den 5 februari klockan 18 till 19.30. Senast den 1 februari måste man ha anmält sig. Se mer information på Vallentuna kommuns hemsida.

https://www.upplevvallentuna.se/sv/277146/Nos-och-spaningspatrullen/

Under själva föreläsningen får dock hunden stanna hemma.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30