Sniff. Den här bilden är tagen förra året från en NOS-patrull i Järfälla. Foto: Mikael Andersson

Vallentunas vovvar ska hjälpa polisen

Som hundägare är man mycket ute i sitt lokala område. Tidigare har polisen bjudit in hundägare till föreläsningar kring hur man kan förebygga brott, och nu är det dags igen.

  • Publicerad 17:07, 23 jan 2019

Som hundägare kan man vara till hjälp för att minska bostadsinbrotten i ens område. Därför bjuder lokalpolisområde Täby in till föreläsning för hussar och mattar, något vi tidigare skrivit om.

Syftet med föreläsningen är att ge hundägare kunskaper i hur man kan upptäcka förberedelser till bostadsinbrott, pågående inbrott och hur man tipsar polisen. Man kommer även prata om praktiska saker att ha med sig när man är ute med vovven.

Föreläsningen är i Täby kommunhus, tisdagen den 5 februari klockan 18 till 19.30. Senast den 1 februari måste man ha anmält sig. Se mer information på Vallentuna kommuns hemsida.

https://www.upplevvallentuna.se/sv/277146/Nos-och-spaningspatrullen/

Under själva föreläsningen får dock hunden stanna hemma.

Täby FC i final i Globen – för första gången

Nyheter "Det är fantastiskt roligt att motbevisa alla" Täby FC gjorde det omöjliga och slog oslagbara Iksu i sista semifinalmatchen i högsta ligan i innebandy. Nu väntar en tuff finalmatch.tisdag 23/4 17:08

Rasmus från Kårsta har Sveriges tredje snyggaste epa

Nyheter Vann pris på stor fordonsmässa När de snyggaste epa-traktorerna skulle utses på Skandinaviens största bil- och mc-show i helgen kom epan som Kårstabon Rasmus Åkerberg byggt på tredje plats.tisdag 23/4 16:38