Sniff. Den här bilden är tagen förra året från en NOS-patrull i Järfälla. Foto: Mikael Andersson

Vallentunas vovvar ska hjälpa polisen

Som hundägare är man mycket ute i sitt lokala område. Tidigare har polisen bjudit in hundägare till föreläsningar kring hur man kan förebygga brott, och nu är det dags igen.

  • Publicerad 17:07, 23 jan 2019

Som hundägare kan man vara till hjälp för att minska bostadsinbrotten i ens område. Därför bjuder lokalpolisområde Täby in till föreläsning för hussar och mattar, något vi tidigare skrivit om.

Syftet med föreläsningen är att ge hundägare kunskaper i hur man kan upptäcka förberedelser till bostadsinbrott, pågående inbrott och hur man tipsar polisen. Man kommer även prata om praktiska saker att ha med sig när man är ute med vovven.

Föreläsningen är i Täby kommunhus, tisdagen den 5 februari klockan 18 till 19.30. Senast den 1 februari måste man ha anmält sig. Se mer information på Vallentuna kommuns hemsida.

https://www.upplevvallentuna.se/sv/277146/Nos-och-spaningspatrullen/

Under själva föreläsningen får dock hunden stanna hemma.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt