Tillökning. En sushi, en frisörsalong och en pysselbutik öppnar i Vällingby centrum i slutet av mars. Foto: Anna Rönnqvist

Vällingby centrum växer med tre nya butiker

En pysselbutik, en sushi och en frisörsalong. Under mars månad öppnar tre nya verksamheter i Vällingby centrum.

  • Publicerad 11:19, 5 mar 2019

I slutet av mars är planen att de tre tillskotten i Vällingby centrum ska öppna. I Vällingbygången 21 öppnar frisörsalongen Cutters och inne i K-fem blir det sushirestaurangen Sushi Kawa.

– Vi har ju redan frisörsalonger men Cutters är ett unikt koncept där alla klippningar kostar lika mycket. Det känns jätteroligt att vi får in en restaurang i K-fem eftersom vi har saknat det sedan Bagel Street stängde, säger Pernilla Andersson, centrumchef på Newsec.

I Vällingbygången 16 öppnar dessutom en ny pysselbutik med namnet Skapa. Butikschefen Pia Sylvén är nog ett känt ansikte för många Västerortsbor eftersom hon jobbade på BR leksaker i Vällingby i 18 år, innan företaget gick i konkurs tidigare i vintras.

– Jag flyttar bara två dörrar bort från lokalen där BR låg och jag bor i Hässelby så det blir verkligen på hemmaplan. Jag har alltid målat och tyckt att pyssel är jättekul, säger hon.

Ingivigning i mars

I butiken kommer hon att sälja material från Kreatima, som är konstnärsmaterial, och från Panduro som hon tar över från butiken Presenterian som stände i centrum för ett tag sedan.

– Jag har en kompis som känner Anette som hade Presenterian så det började lite på skoj med en fråga om jag ville ta över. Men sedan tänkte jag "vad sjutton, det är once in a lifetime", det ska bli jättekul att få öppna den här butiken som jag har tänkt på i flera år, säger Pia Sylvén.

Frisörsalongen är tänkt att öppna 21 mars men det är fortfarande oklart exakt vilka dagar som sushin och pysselbutiken kör igång.

– Men vi kommer ha ett invigningsevent helgen den 30-31 mars, då ska alla tre ha öppnat, säger Pernilla Andersson.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stora problem på röda linjen efter olycka på E4

Nyheter Tidigare stopp efter allvarlig lastbilsolycka En allvarlig lastbilsolycka på E4 på morgonen har orsakat stora trafikproblem på tunnelbanans röda linje mellan Fruängen och Västertorp. Biltrafiken har bitvis stått helt still i båda riktningar.torsdag 21/3 8:14

Trafikolycka på E4 – förare avliden

Nyheter Filer avstängda i båda riktningar – stora köer genom Stockholm En trafikolycka på E4 i höjd med Fruängen orsakar stora trafikköer på torsdagsmorgonen. Räddningsarbete pågår och filer är avstängda i båda riktningar. En person uppges ha avlidit.torsdag 21/3 7:49