Glöm Vällingby city! Nu är ett nytt namn klart. Foto: Linda Gren

Vällingby city finns inte mer

Har det precis satt sig att kalla Vällingby centrum för city? Eller tillhör du dem som helt enkelt vägrat det nya namnet? Nu kommer beskedet: Vällingby city byter namn – igen.

  • Publicerad 13:05, 23 sep 2017

Det är i princip bara vi själva som säger Vällingby city.

Det kommer kanske som ett glädjande besked för många Vällingbybor. Efter att city...förlåt: centrumägaren beslutade sig för att döpa om Vällingby centrum till Vällingby city år 2008 lät inte kritiken vänta på sig.

Men nu under lördagen kommer nyheten: från och med idag kallas det kort och gott för Vällingby centrum.

– Vi ser att Vällingby city aldrig riktigt landat, de flesta säger ju centrum och det är också det vi är – ett centrum. Nu väljer vi att ta tillbaka Vällingby centrum och vara det stolta 50-talscentrum vi är, säger Camilla Lager, marknadsansvarig på nuvarande centrumägaren Newsec.

Vällingby city förblir city – inte centrum

"Vill lyssna på Västerortsborna"

Beslutet att börja kalla centrum för city togs i samband med att den nya shoppingdelen Kfem byggdes och dåvarande förvaltaren ville modernisera namnet.

Det har varit många som reagerat på city – har det spelat in i beslutet att byta namn?

– Absolut, det är en jättestor del. Det är i princip bara vi själva som säger Vällingby city, men tidningarna skriver centrum och många butiker och boende i Vällingby säger centrum. Vi vill lyssna på vad Västerortsborna tycker och efterfrågar.

Skyltar byts ut

För Newsecs del innebär det nu att dra igång arbetet med att byta ut city på reklamskyltar och husväggar.

– Vi kommer att lansera en helt ny grafisk identitet. Färgerna och formerna kommer att leka med 50-talskänslan och mycket är taget från de gamla skyltarna och arkitekturen i centrum som ringarna, fontänen och lamporna.

En del av det byts ut redan i helgen och i nästa vecka påbörjas nedmonteringen av Vällingby city-skyltarna.

Namnbytet avslöjades under Vällingbydagarna.

– Det finns en stor grupp entusiaster som det här blir en positiv nyhet för. För andra kommer det nog att kännas som att ordningen är återställd, säger Camilla Lager.

Är det slut nu på engelskklingande namn för er del?

– Haha, ja, det är tanken. Nu är vi ett centrum igen och det ska vi fortsätta vara. Det rimmar bra med den levande småstadskänsla vi vill ha. Vi är ett centrum, och inte ett city.

Inget mer city! Den här loggan kommer centrumbesökarna att mötas av istället.