En logopedmottagning i Vällingby ska öka tillgängligheten för patienter i området. Foto: Mikael Andersson

Vällingby får ny logopedmottagning

I måndags flyttade en ny logopedmottagning in i Vällingby centrum. Om några veckor kommer de ta emot sina första patienter.

  • Publicerad 16:43, 10 sep 2019

Logopedin ska stärkas i Stockholmsregionen, därför öppnar nya logopedmottagningar i Farsta och Vällingby.

– Vi öppnar i Vällingby eftersom det finns ett behov av logopedi i området, och det kommer öka tillgängligheten för patienterna, säger Pia Hallgren, versamhetschef för Logopedi Västra inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

På mottagningen, som flyttade in på Vällingbyplan 7, kommer det att finnas fem logopeder som börjar ta emot patienter om några veckor.

Logopedi

Logopeder behandlar bland annat patienter med tal- och språksvårigheter, som stammar eller har svårt att läsa och skriva.

För att komma till logopedmottagningen krävs remiss från till exempel vårdscentral eller skolhälsovård.

Avslöjar: Stor byggplan på Söder återupptas

Nyheter Omtag efter StockholmDirekts artiklar Det skulle bli 750 bostäder, idrottshallar och upprustad strandpromenad. Men planerna som skulle blåsa liv i en ny stadsdel nedanför Skanstull har legat på is i 1,5 år. Tills nu.tisdag 24/9 11:08

Långa köer i morgontrafiken

Nyheter ✓Södra länken avstängd ✓Olycka på Essingeleden Sedan strax före klockan 07 är Södra länken avstängd och trafiken har mer eller mindre stått still på flera håll. Samtidigt har en trafikolycka på Essingeleden skapat köer i norrgående riktning.tisdag 24/9 8:00

Vi är Västerort

Stockholm Direkt