En logopedmottagning i Vällingby ska öka tillgängligheten för patienter i området. Foto: Mikael Andersson

Vällingby får ny logopedmottagning

I måndags flyttade en ny logopedmottagning in i Vällingby centrum. Om några veckor kommer de ta emot sina första patienter.

  • Publicerad 16:43, 10 sep 2019

Logopedin ska stärkas i Stockholmsregionen, därför öppnar nya logopedmottagningar i Farsta och Vällingby.

– Vi öppnar i Vällingby eftersom det finns ett behov av logopedi i området, och det kommer öka tillgängligheten för patienterna, säger Pia Hallgren, versamhetschef för Logopedi Västra inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

På mottagningen, som flyttade in på Vällingbyplan 7, kommer det att finnas fem logopeder som börjar ta emot patienter om några veckor.

Logopedi

Logopeder behandlar bland annat patienter med tal- och språksvårigheter, som stammar eller har svårt att läsa och skriva.

För att komma till logopedmottagningen krävs remiss från till exempel vårdscentral eller skolhälsovård.

Nya tobakslagen slår hårt mot kioskägare

Nyheter Laheeb förlorade tillståndet och nästan hela dagskassan Den nya tobakslagen slår hårt mot de som nekas att handla med cigaretter. "Jag funderar på att sälja min butik, men då blir jag arbetslös", säger en före detta tobakist. Han hävdar att hans dagskassa...tisdag 18/2 20:00

Här byggs Västerorts nya idrottscentrum

Nyheter ✓Friidrottshall ✓Fotbollsplan ✓Löparbanor Sedan 2015 har Stockholms stad haft planer på att bygga ett idrottscentrum i Bromma, Bällsta IP. Nu är det dags för allmänheten att tycka till om förslaget.tisdag 18/2 16:59

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt