Latte har repat sig bra efter fallet, men lite rehabilitering och läkarbesök kvarstår. Foto: Careen True

Vällingby gick samman för att rädda katten Latte

För några veckor sedan föll katten Latte handlöst från en balkong på femte våningen. Ett tag såg det ut som att han skulle behöva avlivas – men genom en insamling av Kattstallet i Vällingby fick han en andra chans.

  • Publicerad 11:43, 3 feb 2020

Det var en balkongdörr, som olyckligtvis lämnats öppen, som gjorde att katten Latte föll från balkongen på femte våningen och bröt lårbenshalsen.

För att rädda Lattes liv hade ägarna behövt betala 55 000 kr för en operation, men det var för dyrt. Det alternativ som då fanns kvar var att avliva Latte – men så blev det inte.

Istället hittade Latte ett nytt hem på Kattstallet i Vällingby, som bekostade operationen.

– Han hade lite tur, brottet skedde på ett ställe som kan läka utan att han får framtida men. Just nu mår Latte bra, men han är inte friskförklarad, säger Careen True, som är chef på Kattstallet.

"Underbart att folk vill hjälpa till"

För att ha råd med operation och rehabilitering startade Kattstallet en insamling, och i skrivande stund har 143 personer donerat nästan 25 000 kr.

– Det är helt underbart att folk vill hjälpa till och ge en sådan här liten kisse en chans till, säger Careen True.

En i personalen har också förälskat sig i Latte, så när han är tillbaka på benen har Latte ett nytt hem att flytta in i. Förhoppningsvis på marknivå.

Stockholm Direkt