Karin Ihre Bergkvist, som drivit kafét i Kulturhuset i Vällingby sedan augusti 2018 säger att hon och hennes man nu ska fokusera på sina andra två verksamheter. Foto: Mikael Andersson

Vällingbyparet lämnar teaterkaféet i Kulturhuset

Efter knappt ett år lämnar nu paret bakom Kanaans trädgårdskafé den kaféverksamhet de drivit i Kulturhuset stadsteaterns foajé i Vällingby. Nu söker Kulturhuset efter en entreprenör.

  • Publicerad 15:06, 19 jun 2019

I augusti 2018 nyöppnade krögarparet bakom Kanaans trägårdskafé och Kanaans kaffebar i Råcksta sin tredje lokala verksamhet, den här gången i Kulturhuset stadsteaterns foajé i Vällingby.

Men nu står det klart att de inte kommer att finnas kvar i höst.

– Vi hade ett ettårigt kontrakt och Kanaan tackade nej till att fortsätta. Det är tråkigt men vi är samtidigt jättetacksamma över deras arbete hittills, de lyckades fånga nya målgrupper till vårt kulturhus, säger Olof Hansson, chef och konstnärlig ledare på Kulturhuset stadsteatern i Vällingby.

Nu ska en offentlig upphandling göras och den som är intresserad av att driva kaféverksamheten i foajén kan lämna in anbud till Stockholms stad fram till och med 5 augusti.

– Detta innebär ju också en möjlighet, vi vill jättegärna fånga in unga målgrupper till exempel. Vi hoppas att en ny entreprenör är på plats i början av september, säger Olof Hansson.

Satsar på sina andra verksamheter

Anledningen till att Kanaan-gänget väljer att inte fortsätta är enligt en av ägarna Karin Ihre Bergkvist att de vill fokusera på sina andra två verksamheter.

Ett av Sveriges bästa kaféer finns i Västerort

– Det finns inga ekonomiska orsaker bakom, folk har hittat till teaterkaféet och vi har haft en fin kundkrets som jag tror kommer att fortsätta gå dit. Vi har gjort grundjobbet, jag tror det blir ganska najs att ta över och jag hoppas att det blir en fantastisk själ som gör det, säger Karin Ihre Bergkvist.

Idag, onsdag, är sista dagen som teaterkaféet är öppet i Kanaans regi. Sedan håller man sommarstängt och till hösten ska det alltså öppna med en ny entreprenör.

Vi är Västerort

Stockholm Direkt