Vällingbys hajpade rebellkök expanderar

I vår flyttar den uppmärksammade restaurangen Rebel Kitchen till en ny lokal i Vällingby centrum – och får betydligt större yta. Platsen blir Lagerhaus gamla butikslokal.

  • Publicerad 16:36, 27 mar 2019

Restaurang Rebel Kitchen på Pajalagatan öppnade hösten 2016 och är känd för sina hawaii-inspirerade plockrätter, så kallade pokébowls.

Restaurangen har fått mycket uppmärksamhet från Västerortsbor och nu berättar ägaren Erik Videgård att de snart kommer flytta till en större lokal i centrum – redan nu i maj, om allt går enligt plan.

Rebel Kitchen flyttar in i den gamla Lagerhauslokalen på Vällingby torg 10, som är 220 kvadratmeter stor.

– Det blir rejält mycket större och det tycker vi är jättehärligt. Inte minst för det gensvar vi får från alla som bor i närområdet. Det märks att Västerortsborna gillar oss och det är verkligen ömsesidigt om man säger så, säger Erik Videgård.

Börjar med bordsbokning

Idag har Rebel Kitchen 20 platser. I den nya lokalen kommer de kunna erbjuda cirka 60 platser och när de slår upp dörrarna i maj kommer de även ha en uteservering på elva gånger tre meter, med ytterligare 30 platser.

Med detta tillskott så har restaurangen bestämt sig för att börja med bordsbokning – något som är efterfrågat, menar ägaren.

– Lokalen är alldeles för liten som den är nu. Säg att man är 6-8 stycken och vill sitta och äta lunch, då går inte det. Nu kommer det finnas plats, säger Erik Videgård och fortsätter:

– Det är ju underbart att idén som började med att vi hoppades kunna fylla 20 platser har gått till att vi känner oss rätt säkra på att vi kan fylla något som är tre gånger så stort. Det känns jättehärligt.

Samma familjära känsla

Team Rebel väntade länge på bygglovet för att få renovera lokalen. För två veckor sedan fick de grönt ljus från staden och nästa vecka kommer de börja renovera lokalen invändigt.

I den nya lokalen kommer bardisken, där man väljer sin mat, bli längre och ge mer plats åt öl och vin. Kanske kommer det även finnas sittplatser vid en särskild vin-del där man kan sitta ner och ta ett glas vin, berättar Erik Videgård.

Därefter poängterar han att Rebel Kitchen inte kommer förvandlas till en krog för finsmakare, utan ska ha samma familjära känsla.

– Man kommer känna igen sig väldigt mycket. Även om vi vill utvidga så vill vi att man som gäst känner igen sig i det gamla Rebel. Det är inte så att det blir finkrog eller så det är bara att vi utökar servicen och ger mer utrymme, säger han.

Stockholm Direkt