Välligbyprofilen Erik Videgård syns i Kockarnas kamp. Foto: Mikael Andersson

Vällingbys kändiskock tävlar i stora tv-satsningen

Han är kändiskocken som överraskade branschen med att satsa på en restaurang i Vällingby. Nu syns han i tv-programmet Kockarnas kamp.

  • Publicerad 07:04, 17 sep 2017

Jag blev tillfrågad – kanske på grund av min långa och trogna tjänst i restaurangvärlden.

Kändiskocken Erik Videgård lämnade city för förorten – och har sedan dess drivit både restaurangerna Tasty thai och Rebel kitchen i Vällingby centrum.

Den senaste krogen visade sig snabbt vara en riktig lyckosatsning. I början av året nominerades Vällingbyrestaurangens pokébowls till DN:s krogpris Gulddraken.

Rebel kitchen i Vällingby kan vinna krogpris

Flexibel kock

Och Erik Videgård fortsätter att synas. I höst dyker Vällingbyprofilen upp i Kockarnas kamp på TV4.

I programmet tävlar åtta proffskockar i grenar som att hacka grönsaker med ögonbindel till att stycka ett lamm. Varvat med tävlingsmomenten delar kockarna med sig av sina livshistorier.

– Jag blev tillfrågad – kanske på grund av min långa och trogna tjänst i restaurangvärlden. Det som utmärker mig som kock är framförallt att jag rör mig på alla olika positioner i köket. Jag hoppar vilt mellan att vara krögare, hovmästare, servitör, kock...och allt möjligt! Det breddar mitt perspektiv, säger Erik Videgård.

Vad har du lärt dig av att vara med i programmet?

– Att det finns väldigt många människor i den här branschen som är helt fantastiska att få lära känna.

Hawaiis favoritsnack intar Vällingby – med 6 421 smakkombinationer

Du har blivit en riktig Vällingbyprofil sen du slog upp dörrarna här, hur har det blivit så?

– Jag har haft tur som lyckats få kontakt med de som bor i området och jag uppskattar deras ärlighet. Sen kanske de tycker att det är kul att de genom mig fått hit en restaurang som är lite annorlunda – ett matutbud man inte normalt ser här. Så det är en ömsesidig uppskattning!

Hälsotrenden intar Vällingby C: "Många efterfrågar mer vegetarisk mat"

Har du nåt kul på gång i Vällingby?

– Vi märker av en allt större efterfrågan på veganska alternativ i Vällingby. Något vi jobbar mycket med nu är därför att vi byter ut fisksåsen i flera recept för att öka vårt veganska utbud.

Vad lagade du själv till middag senast?

– Det blev en tunnbrödrulle "deluxe" med lammkabanoss, mos med rostad vitlök och coleslaw!

Är det något vi kan få se på menyn i Vällingby – lite konkurrens till de lokala korvmojjarna?

– Jag tycker om att testlaga nya recept hemma till min familj. Och det var gott, så kanske det!

Stockholm Direkt