På onsdagar mellan klockan 19-20 ska kocken Erik Videgård svara på folks matfrågor på Facebook. Foto: Mikael Andersson

Vällingbys stjärnkock ger hjälp i köket på Facebook

Som lokal krögare i Vällingby och aktiv på sociala medier får stjärnkocken Erik Videgård många receptfrågor. Nu startar han en "frågelåda" på Facebook.

  • Publicerad 15:31, 6 mar 2018

Så fort Erik Videgård, ägare av Re:bel Kitchen och Tasty Thai i Vällingby, skriver inlägg eller lägger upp bilder i sociala medier kommer frågor om recept och köksknep. Nu ska han en gång i veckan ge svar i en chatt på Facebook. I morgon, onsdag, drar han igång första frågestunden.

Är det inte något du känner att folk allt får googla?

– Haha, nej faktiskt inte. Jag ska försöka svara utan ironi så gott jag kan. Man får fråga vad man vill om mat och dryck.

Är det någon fråga du önskar få?

– Något som ligger mig nära hjärtat är att om man använder sig av ett djur när man lagar mat så ska man använda hela djuret. Så jag hoppas på frågor om hur man kan använda lite udda delar, som oxbringa.

Du är ju väldigt aktiv och snackar med folk på Facebook. Hur kommer det sig?

– När jag jobbade med Sigtuna stadshotell upptäckte jag att kontakten med de som bor i närområdet är a och o. Det bästa sättet här är just Facebookgrupperna, där är folk verkligen inne och visar intresse. Direktkontakt med gästen är jätteviktigt.

Kan det bli tal om en "frågelåda live"?

– Vi håller på och spånar och har haft idéer om att köra "cookalongs". Vår lokal som vi har idag är lite för liten, men det finns såna tankar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

QUIZ: Känner du igen det gamla Stockholm?

Nyheter Se bilderna från forna tiders midsommarfirande Hur väl känner du din stad? Testa dina kunskaper i vårt Stockholmsquiz med bilder från tidigare års midsommarfiranden.lördag 23/6 9:00