Anna Harlin vill att 1-åriga Wilma ska få gå i samma skola som hon själv tyckte så mycket om som barn. Foto: Hege Hellström

Vändningen – Vallentunaskolan kan bli kvar

Tidigare har kommunen sagt att Karlbergsskolan kan komma att flyttas från sina lokaler till Hjälmstaskolan. Men nu kommer ett nytt besked.

  • Publicerad 13:40, 19 jan 2018

Kommunen utreder hur skolorna ska se ut i Vallentuna. Tidigare kom förslag på ny organisation där högstadierna koncentrerades, och där Karlbergsskolans elever flyttade från de nuvarande lokalerna till Hjälmstaskolan.

Men utredningen drogs tillbaka och nu jobbar tjänstemännen med nya förslag. Ett tredje förslag finns nu med, och i det blir undervisningen kvar i Karlbergsskolans lokaler.

Starkt kritisk

Anna Harlin är en Vallentunabo som hört av sig till Vallentuna Nyheter. Hon är starkt kritisk till planerna på att lägga ner Karlbergsskolan.

”Jag fick höra någon nämna ”Karlbergsskolan ska rivas” på öppna förskolan och jag blev helt ställd. Är det sant!? tänkte jag. Vi har fått en dotter på 1 år, flyttat tillbaka till Vallentuna i och med att vi bildade familj och jag som är uppvuxen i Vallentuna såg Karlbergsskolan som det självklara valet av skola för vår dotter”, skriver hon i sitt mejl.  

Bästa placeringen

Anna Harlin menar att Karlbergsskolans placering är idealisk: ”Med den idylliska närheten till så många hushåll och denna fantastiska skolgård med skogen runt knuten finns knappt att få tag på idag. Detta är en av Vallentunas stoltheter enligt mig. Om Karlbergsskolan rivs skulle en del av Vallentunas charm att försvinna. I framtiden kommer denna typ av skolgård med central men samtidigt lugn placering vara någonting mycket eftertraktat. Det sker ett generationsskifte i området och det kommer trilla in mer barn allt eftersom.”

"Lösa grunder"

Sättet som kommunen behandlat frågan på tycker Anna Harlin är under all kritik.

– De har gått ut på lösa grunder och skrivit Karlbergsskolan och Hjälmstaskolan på samma rad. Fast det inte finns någon utredning klar har de oroat föräldrar.

Anna Harlin menar att kommunens agerande kan bli en självuppfyllande profetia.

– Man kanske tror att förskolan och Karlbergsskolan ska lägga ner och så väljer man en annan skola, och så blir det färre barn när de kollar elevunderlaget. Och det finns inte ens en utredning klar.

Kommunen har hållit ett föräldramöte, men Anna Harlin har inte lyckats få tag i några dokument som visar vad som sades.

– Då blir det att föräldrarna pratar med varandra och så spinner man vidare i sitt eget huvud. Det blir ryktesspridning.

Barn- och ungdomsnämnden kommer tidigast den 10 april 2018 att fatta beslut om den nya organisationen. Kommunen uppmanar den som har åsikter att höra av sig.

Vallentuna Nyheter har vid upprepade tillfällen sökt ansvariga tjänstemän utan att få svar. Vi har även sökt barn- och ungdomsnämndens ordförande – utan svar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09