LÄMNAR. Luz Corzo lämnar rollen som gruppledare efter några månader. Foto: Pauline Cederblad

Vänsterpartiets gruppledare lämnar sitt uppdrag

Vänsterpartiets nya gruppledare Luz Corzo lämnar sin roll efter bara några månader på posten. I slutet av månaden ska medlemmarna välja en ny gruppledare.

  • Publicerad 09:54, 13 mar 2019

Det är såhär det är med demokrati: man blir vald och har möjlighet att avgå.

Det har hänt mycket inom Vänsterpartiet i Sollentuna de senaste månaderna. En tid efter valet i september utlyste medlemmarna ett val av ny gruppledare. Barkat Hussain som då varit partiets gruppledare i åtta år fick överlämna rollen till Luz Corzo som röstades fram som ny gruppledare.

Men nu står det alltså klart att hon lämnat sitt uppdrag.

Dira Lindström, ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen säger att det är av personliga och hälsomässiga skäl.

– Vi är alla fritidspolitiker och många är nya i nämnderna, det är svårt att uppskatta uppdragets omfattning i förväg. Det är normalt att det sker lite ommöblering i början av mandatperioden innan alla har hittat sin plats, så att säga. Det är såhär det är med demokrati: man blir vald och har möjlighet att avgå. Luz har gjort ett bra jobb.

I slutet av månaden kommer Vänsterpartiet att ha ett medlemsmöte – och medlemmarna får då välja en ny gruppledare. Att tiden efter valet varit något turbulent inom partiet tror Dira Lindström inte kommer att få några större konsekvenser.

– Det är precis i början av mandatperioden. I och med att jag har suttit i kommunstyrelsen har vi kunnat fortsätta vårt arbete med motioner och samarbete med övriga oppositionen.

Kan du tänka dig att bli ny gruppledare?

– Vi får se vad medlemmarna väljer men jag skulle bli hedrad om jag fick det förtroendet förstås. I och med mitt uppdrag i kommunstyrelsen har jag utvecklat ett bra samarbete med de andra i oppositionen och har en god uppfattning om vad uppdraget innebär.

Vi i Sollentuna har sökt Luz Corzo för en kommentar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anhöriga orosanmäler LSS-boende

Nyheter "Ser annorlunda ut på pappret än i verkligheten" På strax över ett år har ett av Soloms LSS-boenden bytt verksamhetschef fem gånger. Nu larmar anhöriga om ohållbara arbetsförhållanden och besparingar som påverkar både personal och boende.fredag 22/3 15:00

Hemköp stänger under ett år

Nyheter Sjöbergsborna utan närbutik under ombyggnad I oktober väntas Sjöbergs centrum börja rivas inför nybyggnaden nästa år. Då står Sjöbergsborna utan en närbutik i uppemot 12 till 15 månader.fredag 22/3 10:00

Så ska Sjöbergs centrum byggas om

Nyheter Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen Sjöbergs centrum får ett nytt ansikte. I oktober river man det gamla och i januari börjar man bygga på det nya - om allt går enligt planerna.torsdag 21/3 18:14