Väntat. Adam Reuterskiöld (M) tycker att det känns naturligt att partiet byter partiledare när Anna Kinberg Batra har haft lågt förtroende. Foto: Daniel Cannervik

Väntat avhopp enligt kommunalrådet

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra avgår. Tydlighet har saknats menar Ekerös kommunalråd och partikollega Adam Reutserskiöld (M). – Jag tror att det här kan få en positiv effekt, säger han.

  • Publicerad 15:30, 25 aug 2017

Anna är en bra person och politiker, men just nu fungerade det inte som partiledare och vi behövde något nytt.

Vid en presskonferens på fredagsförmiddagen meddelade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra sin avgång. Beslutet var något som det hade spekulerat i sedan bland annat elva moderata länsförbund och även partiets ungdomsförbund krävt hennes avgång.

– Till att börja med är Moderaternas problem inte kopplat till en individ. På riksplanet har vi ett problem att få ut en politik med grundläggande värderingar för Moderaterna. Anna gjort ett bra jobb i en tuff situation, men man måste ha starkt förtroende för att bedriva den förändringspolitik som behövs inför valet. Det var många som såg att det inte kom fram tillräckligt tydligt. Utan det förtroendet måsta man ta ansvar själv och avgå. Det var en väntad effekt av problem som kommit en längre tid, säger han.

Han har i dagsläget inget namn på vem han vill se som efterträdare när partiet väljer ny ledare.

– Vi behöver någon som är mer tydlig och vågar mer. Det kanske är viktigare att man får fram känslor och vad vi står för. Det är en otrolig kravställning på en partiledare. Jag har svårt att se att det finns en entydig person som innefattar allt det. Hade det funnits en hade den varit vald nu, säger Adam Reuterskiöld.

Hur såg Ekerömoderaternas förtroende för henne ut?

– Anna är en bra person och politiker, men just nu fungerade det inte som partiledare och vi behövde något nytt. Jag tror att det är den allmänna uppfattningen från moderater i Ekerö.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter