Foto: Mostphotos

Vapen stulet i samband med bostadsinbrott

Det var en relativt lugn julhelg i Enköping och Bålsta, men en grov misshandel och en vapenstöld hamnade på polisens bord.

  • Publicerad 08:23, 27 dec 2017

HUMMELSTA
25/12
Grov misshandel. 04.00 larmas polisen till Hummelsta på grund av en grov misshandel. Det visar sig att det är en misshandel i en nära relation. En man som är misstänkt för att ha misshandlat sin sambo. Det har druckits en del alkohol under kvällen och mannen misshandlar kvinnan. Kvinnan transporteras till lasarettet för vård och mannen grips. Han är anhållen av åklagare.

TORGGATAN
25/12
Våld mot tjänsteman. Vid en krog har en man i 45-årsåldern, en hemmahörande i Enköping, blivit avvisad. Han uppehåller sig trots det vid entrén till krogen och när han ska avlägsnas försöker han slå ordningsvakten. Denne duckar, slaget träffar istället en annan ordningsvakt över örat. När polisen anländer har vakterna omhändertagit personen och belagt denne med handfängsel. Mannen är sedan händelsen frigiven, men är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

ÖRSUNDSBRO
24/12
Inbrott. Någon gång mellan 14.00 och 16.00 har okänd gärningsperson tagit sig in i en bostad. När målsäganden kommer hem upptäcker han att det är mycket rörigt i bostadet. Vid närmare inspektion visar det sig att gärningspersonen har tillgripit sig kontanter, men inte bara det, utan även ett vapen med tillhörande ammunition. Målsäganden är sportskytt. I

KYRKOGATAN
26/12
Narkotikabrott. 03.00. En patrull kontrollerar en person som uppträder konstigt vid en parkeringsplats. Mannen försöker gömma undan en snusdosa och när den kontrolleras hittar patrullen narkotika i snusdosan. Mannen medtas för kroppsbesiktning och han är frigiven efter förhör. Det är en man i 25-årsåldern, ej hemmahörande i Enköping

ENKÖPING
26/12
Narkotikabrott. Tre personer kontrolleras vid 02.40-tiden och en av dem har narkotika på sig. Han är nu misstänkt för att ha sålt narkotika till en annan person. Mannen grips och är fortsatt anhållen. En man i 20-årsåldern, hemmahörande i Enköping.

BÅLSTA
26/12
Grovt rattfylleri. 00.40. En bil stoppas på E18. Misstänks för grovt rattfylleri. Den misstänkte är en man i 40-årsåldern, ej hemmahörande i Bålsta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19