RÅNFÖRSÖK. Larmet kom in till polisen klockan 11.56 på onsdagen. Två män ska ha hotat en man, som just parkerat sin mc på Löwenströms väg i Väsby, med kniv och ett pistolliknande föremål. Foto: Mostphotos

Väpnat rånförsök nära Löwet – man hotades med pistolliknande föremål

En man utsattes på onsdagen för ett väpnat rånförsök i närheten av Löwenströmska sjukhuset. När han skulle parkera sin motorcykel hotades han av två personer med kniv och ett pistolliknande föremål i ett försök att stjäla motorcykeln. Det är andra mc-rånförsöket inom mindre än ett dygn.

  • Publicerad 14:05, 7 aug 2019

Vi tittar på om det finns några likheter mellan de båda händelserna.

Larmet kom in till polisen klockan 11.56 på onsdagen. Två män ska ha hotat en man, som just parkerat sin mc på Löwenströms väg i Väsby, med kniv och ett pistolliknande föremål.

Rånarna ville ha mc:n men av oklar anledning avbröts rånet och de lämnade platsen springande. Polisen har varit på plats med flera patruller, en hundpatrull samt helikopter.

– Vi har pratat med målsäganden som var upprörd och chockad, men fysiskt oskadd, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Skrek till

Mannen hade enligt polisen skrikit till och flera personer i närheten skyndade då till. Det är dock oklart om det var det som fick de misstänkta gärningspersonerna att avbryta rånförsöket.

Det här är det andra mc-rånförsöket på mycket kort tid. På tisdagskvällen hade en man i Smedby bokat ett möte för att sälja sin motorcykel. I stället för affär hotade de tre männen honom med kniv och ett pistolliknande föremål i syfte att stjäla motorcykeln.

– Vi tittar på om det finns några likheter mellan de båda händelserna, men vi har inte fått resultatet från det än, säger Eva Nilsson.

Ingen person är i nuläget gripen.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Stor olycka på E4 vid Rotebro

Nyheter Fyra inblandade bilar i södergående riktning Fyra bilar krockade under torsdagsmorgonen på E4:an i Rotebro. Trafikentorsdag 12/12 9:11

Serieseger trots avslutande förlust

Sport Vallentunas hetare vilja fällde Väsby I kväll säkrade Väsby Hockey klubbens blott andra serieseger på förbundsnivå. Prestationen lockade dock inte fram brösttoner, därtill sved slutomgångens 0–4-förlust mot Vallentuna för mycket.onsdag 11/12 22:40

Beväpnade rånare stal exklusiv bil i Upplands Väsby

Nyheter Hotade bilförsäljare i Bredden med pistol En anställd på en bilfirma i Bredden rånades på onsdagskvällen på en exklusiv bil. När bilförsäljaren var på väg till en firmabil på parkeringsplatsen dök flera, delvis maskerade, personer upp. De...onsdag 11/12 21:50
Stockholm Direkt