Anton Sjöqvist började träna thaiboxning för två år sedan efter att hans pappa tröttnat på att han bara låg hemma och latade sig. Foto: Benjamin Bayard

Var soffpotatis för två år sedan – nu är han bäst i Sverige

För två år sedan gick han på thaiboxningsträning på Tullinge Muay Thai för första gången. I helgen tog Anton Sjöqvist, 17, guld på junior-SM för klubben. – Nu har jag VM i sikte.

  • Publicerad 10:57, 29 mar 2018

Förra året tog han hem silvermedaljen på junior-SM, i år stod han som vinnare efter att ha tagit sin motståndare på "referee stop contest", teknisk knock out, i första ronden.

– Jag har inte vant mig riktigt, det känns inte helt sant. Men det känns bra, det gör det. Guld var ju det enda jag kom till SM för, säger Anton Sjöqvist, 17, som bara behövde gå en enda match, då de bara var två i viktklassen 75 kilo.

"Tröttnade på att jag latade mig"

Anton Sjöqvist började träna thaiboxning för två år sedan efter att hans pappa tröttnat på att han bara låg hemma och latade sig. En kompis drog med honom till thaiboxningen i Tullinge.

Två SM-guld till Tullinges thaiboxningsklubb: Historiskt

Men hans första möte med sporten var inte kärlek.

– Jag spydde på mattan efter halva passet för att det var så hårt. Jag sprang mot toaletten men nån var där så jag hann inte in. Det var verkligen asjobbigt. Jag fortsatte för att jag skämdes och inte bara ville dra efter att jag spytt på träningen. Men gången efter fastnade jag, berättar Anton, som nu kan bli uttagen till landslaget i junior-VM i Thailand.

Varför fastnade du för thaiboxningen?

– Man är själv i ringen, men utöver det så är det en stark gemenskap och hård träning tillsammans med de andra i klubben.

Är din pappa nöjd nu?

– Ja det är han nog!

Har du något tips till andra som har svårt att komma igång med träningen?

– Det handlar om att hitta rätt sport. Om hård träning och gemenskap är din grej, kom och testa thaiboxning!

Foto: Benjamin Bayard