Tips. Meddela Grannstödet om du ser obehöriga i bostadsområdena. Foto: foto: Mostphotos

Var vaksam mot inbrott under höstlovets mörker

Höstlovsveckan är en särskilt utsatt vecka när det kommer till bostadsinbrott. Många åker bort, och det är en tacksam årstid eftersom det är mörkt ute.

  • Publicerad 16:37, 26 okt 2017

– Sportloven och påskloven sticker också ut, men hösten är alltid mer frekvent i skydd av mörkret, då det är mörkt nästan hela dagarna, säger Björn Svensson, trygghetssamordnare i Upplands-Bro kommun.

Effektivt tips

Han lyfter fram att Grannsamverkan bör vara vaksamma och att man ska meddela Grannstöd om obehöriga rör sig i bostadsområdena.

– Ett tips är att sätta upp strålkastare med rörelsesensorer mot mörka och insynsskyddade bostadsfasader. Billigt, enkelt och effektivt.

Få varningar på Trygve

Men trots att mörka höstkvällar fullkomligt har tagit över ljusa sommarnätter vid det här laget har inbrotten minskat sedan augusti i år.

– Glädjande nog – ta i trä – så ser vi en minskning just nu. Det är drygt en vecka ­sedan sista angreppet mot bostad och det ligger inte många varningar ute för Upplands-Bro ute på Trygve just nu, säger Björn Svensson på tisdagen den här veckan.

Trygve är en app som ger en möjlighet att grannsamverka ditigalt när något sker.

Siffror från Upplands-Bro kommun visar att fler inbrott inträffade i november 2016 än någon annan månad sedan 2014. Inte har fler skett efter det heller. Då utfördes 21 inbrott i bostäder, inklusive försök till inbrott.

Sjunker varje månad

I oktober 2016 låg siffran på 9, vilket är exakt den siffran som oktober 2017 hittills också visar. Det innebär att inbrotten har sjunkit från 18 stycken i augusti 2017, till 14 i september och nu alltså 9 i oktober.

Grannstöd

För att nå Grannstödet, ring 073 961 65 30 dagtid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet