Viggen (t.v.) föreslås ge namn åt ett av kvarteren vid de planerade bostäderna vid Vårbergstoppen. Foto: Mostphotos, OWC Arkitekter & expressiv.at

Vårbergs nya kvarter – helt pippi

Nya hus och gator betyder också nya kvarters- och gatunamn. Nu har turen kommit till Vårbergstoppen.

  • Publicerad 10:56, 13 feb 2018

Om några år kan du svänga av från Vårbergsvägen och promenera uppför Viggholmsvägen, förbi radhuskvarteret Svanholmen och bostadsrätterna i kvarter Viggholmen, för att sen svänga upp på Andholmsvägen och komma till ungdomsbostäderna i kvarter Andholmen.

Låter det helt koko? Det är bara de nya namnen som föreslås för de nya kvarter och gator som kommer byggas vid Vårbergstoppen.

Klubbat: Så här ska Vårberg förtätas

I slutet av januari klubbades detaljplanen för 390 nya bostäder där, varav 164 ska vara ungdomsbostäder och 36 radhus.

Nu föreslår alltså namnderedningen att de nya kvarteren, förutom det tidigare namnet Svanholmen, ska heta Andholmen, Lomholmen och Viggholmen. De två nya gatorna får heta Andholmsvägen och Viggholmsvägen.

Namnen slutar på -holmen, som de flesta andra kvarter i Vårberg. Även fågelbeteckningar är vanliga i området – varför änder, lommar, viggar och svanar nu får låna ut sina namn till de nya kvarteren.

Den 22 februari tar stadsbyggnadsnämnden ställning till namnförslagen.

Så här planeras nya bostäderna vid Vårbergstoppens fot. Från vänster: kvarteren Andholmen, Lomholmen, Viggholmen och radhusen i Svanholmen. Foto: OWC arkitekter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.