Foto: Sara Ringström

Vårby gård manifesterar mot våldet

Vårby gård sörjer sin granne som dog av en handgranat på torget. På lördag hålls en ljusmanifestation mot våldet. Kom och tänd ett ljus mot våldet! Samtidigt fortsätter polisens utredningsarbete med oförminskad styrka.

  • Publicerad 13:46, 11 jan 2018

Med anledningen av den tragiska händelsen i söndags hålls en ljusmanifestation mot våld i Vårby gårds centrum nu på lördag den 13 januari klockan 15.

Kom och tänd ett ljus mot våldet!

Arrangörer är Svenska kyrkan i samarbete med Vårby Gård Islamiska Ungdoms- och Kulturförening, ABF, Balder och Huddinge kommun. Sång av Oskar Anglebjer.

Under hela veckan har polisen funnits på plats i centrum.

– Det som hänt skapar självklart oro och frågor hos allmänheten och därför har vi ökat synligheten och närvaron i Vårby gård. Vi samarbetar även med kommunen och andra viktiga samhällsaktörer, säger Andreas Callin, gruppchef med ansvarsområde Vårby gård.

Efter tragedin i Vårby: "Pappa trodde det var en leksak"

Utredningen prioriteras

Flera erfarna utredare jobbar nu med fallet inom polisens sektion för grova brott.

"Ett stort antal förhör har hållits, tekniska undersökningar har gjorts och polisen har knackat dörr för att få fram mer information. Utredningsarbetet fortsätter med oförminskad styrka", skriver polisen på sin hemsida idag torsdag.

– Vi tycker det är viktigt med dialog och att skapa en relation till de boende, och då menar jag de boende. De kriminella som livnär sig på våld, hot och annan brottslighet har vi nolltolerans mot, säger Reine Berglund, gruppchef i lokalpolisområde Huddinge och polis med stor lokal kännedom på polisen.se.

Polisen kommer fortsätta att öka sin synlighet i Vårby gård den närmaste tiden.

– Det handlar även fortsättningsvis om att fånga upp vittnen men också om att sätta press på de kriminella för att få fram vad som har hänt, säger Andreas Callin i ett uttalande på polisens hemsida.

Vårby gård i chock efter explosionen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.