Läshjälp. Appen hjälper till med frågeställningar till elevers boksamtal.

Vårbyelevernas app-succé uttagen till att tävla i TV

I våras lanserade elever från Vårbyskolans författarskola en ny app för att underlätta boksamtal. Nu har Kanal 5 plockat upp appen i programmet ”Ullared – Jakten på storsäljaren”.

  • Publicerad 13:26, 5 sep 2017

Mellanstadieelever i Vårbyskolan blev i våras apputvecklare inom ramen för Författarskolan, ett elevens val. Appen riktar sig till elever och lärare och är tänkt att underlätta samtal om böcker. En digital kortlek ställer frågor som deltagarna får ta ställning till och samtala kring.

Sedan lanseringen i april har appen laddats ner flitigt och nu ska den dessutom vara med och tävla i tv-programmet ”Ullared – Jakten på storsäljaren”.

– De älskade Författarskolan, så de är både intresserade av verksamheten i skolan och själva produkten, säger Mikhael Mikalides, läraren som ligger bakom projektet.

Han hoppas att appens framgång ska ge eleverna självförtroende och driv.

– Det är som att bli utgiven som författare. Barnen inser att det är kul med språk och att skriva om de ser att det är av vikt för andra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.