Dom. Attunda tingsrätt dömde Vallentunamannen till tre års fängelse. Foto: Mostphotos

Vårdare döms till fängelse för våldtäkt på boende

En man från Vallentuna har dömts till tre års fängelse för våldtäkt. Våldtäkten skedde på ett LSS-boende i Danderyd där mannen också jobbade som vårdare.

  • Publicerad 17:02, 5 dec 2018

Det var i somras som mannen, under sitt arbete som vårdare på ett LSS-boende i Stocksund i Danderyd, begick våldtäkterna. Offret har en intellektuell funktionsnedsättning och bor på hemmet. Brotten skedde i offrets lägenhet och i en personallägenhet på LSS-boendet.

Mannen dömdes 30 november i Attunda tingsrätt till tre års fängelse för två fall av våldtäkt och ett fall av sexuellt ofredande. Han dömdes mot sitt nekande.

Han hade åtalats för ytterligare två fall av våldtäkt mot samma offer under samma tidsperiod, men frias från dessa på grund av bristande bevis.

2009 dömdes mannen i Svea hovrätt till tre års fängelse för våldtäkt mot barn.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30