Dom. Attunda tingsrätt dömde Vallentunamannen till tre års fängelse. Foto: Mostphotos

Vårdare döms till fängelse för våldtäkt på boende

En man från Vallentuna har dömts till tre års fängelse för våldtäkt. Våldtäkten skedde på ett LSS-boende i Danderyd där mannen också jobbade som vårdare.

  • Publicerad 17:02, 5 dec 2018

Det var i somras som mannen, under sitt arbete som vårdare på ett LSS-boende i Stocksund i Danderyd, begick våldtäkterna. Offret har en intellektuell funktionsnedsättning och bor på hemmet. Brotten skedde i offrets lägenhet och i en personallägenhet på LSS-boendet.

Mannen dömdes 30 november i Attunda tingsrätt till tre års fängelse för två fall av våldtäkt och ett fall av sexuellt ofredande. Han dömdes mot sitt nekande.

Han hade åtalats för ytterligare två fall av våldtäkt mot samma offer under samma tidsperiod, men frias från dessa på grund av bristande bevis.

2009 dömdes mannen i Svea hovrätt till tre års fängelse för våldtäkt mot barn.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47