Dom. Attunda tingsrätt dömde Vallentunamannen till tre års fängelse. Foto: Mostphotos

Vårdare döms till fängelse för våldtäkt på boende

En man från Vallentuna har dömts till tre års fängelse för våldtäkt. Våldtäkten skedde på ett LSS-boende i Danderyd där mannen också jobbade som vårdare.

  • Publicerad 17:02, 5 dec 2018

Det var i somras som mannen, under sitt arbete som vårdare på ett LSS-boende i Stocksund i Danderyd, begick våldtäkterna. Offret har en intellektuell funktionsnedsättning och bor på hemmet. Brotten skedde i offrets lägenhet och i en personallägenhet på LSS-boendet.

Mannen dömdes 30 november i Attunda tingsrätt till tre års fängelse för två fall av våldtäkt och ett fall av sexuellt ofredande. Han dömdes mot sitt nekande.

Han hade åtalats för ytterligare två fall av våldtäkt mot samma offer under samma tidsperiod, men frias från dessa på grund av bristande bevis.

2009 dömdes mannen i Svea hovrätt till tre års fängelse för våldtäkt mot barn.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt