Gåva. Alla anställda på Vård- och omsorgsförvaltningen får gåva som tack för arbetet under pandemin. Foto: Mostphotos

Vårdpersonal får lokal tackgåva

2 000 Enköpingskort ska delas till en av kommunens förvaltningars anställda, som tack för hjälpen under coronapandemin.

  • Publicerad 20:20, 15 jun 2020

Coronapandemin har påverkat samtliga kommunens förvaltningar på ett eller annat sätt. En av de hårdast drabbade är Vård- och omsorgsförvaltningen. Nu ges samtliga medarbetare som lyder under förvaltningen en särskild sommargåva, som tack för arbetet under de senaste månaderna.

– Vård- och omsorgsförvaltning har varit hårt belastad och har ändå klarat av att på ett imponerande sätt säkerställa material och bemanning. Pandemin har krävt otroliga insatser av medarbetare under hela våren. Vi är många som är stolta över den kvalité och uthållighet som vård- och omsorgspersonalen levererat. Därför vill vi ge medarbetarna en sommargåva som en uppskattning för deras helhjärtade insats, säger Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Lokalt presentkort

Gåvan är ett Enköpingskort laddat med 500 kronor. Ett presentkort som går att använda i flera lokala butiker, caféer och restauranger. Totalt kommer cirka 2 000 Enköpingskort att delas ut. Och att medarbetarna ges just ett lokalt presentkort är ingen slump. Även de lokala företagarna har drabbats hårt under pandemin.

– Företagarna drabbas hårt av pandemin och vi från kommunen gör vad vi kan för att stötta. Jag hoppas att den här gåvan kan underlätta lite för det lokala näringslivet i Enköping, säger Ingvar Smedlund.

Enköpingsbo misstänks för våldtäkt mot barn

Nyheter En 22-årig Enköpingsbo misstänks för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn. Ena gången på hotell i Enköping.tisdag 22/9 13:28