Avled. Patienten fick inte den vård hen skulle ha på grund av brist på vårdplatser, och avled senare. Foto: Most Photos

Vårdplatsbrist kan ha lett till dödsfall på Danderyd

En patients död på Danderyds sjukhus kan ha orsakats av brist på vårdplatser. Nu Lex Maria-anmäler sjukhuseet.

  • Publicerad 09:39, 7 jan 2019

Enligt anmälan var det bristerna på Danderyds sjukhus som orsakade en äldre patients död. Patienten, som gick på blodförtunnande läkemedel på grund av oregelbunden hjärtrytm, vårdades i elva timmar efter en hjärnblödning. Därefter bedömde läkare att hen kunde åka hem.

En neurokirurg rekommenderade att patienten skulle ta medicin som motverkade den blodförtunnande medicinen, men det noterades inte vid utskrivningen.

Patienten återkom senare i försämrat skick och avled efter ett par dagars vård.

Vårdplatsbristen ledde till en kort vårdtid vid första patientmötet och svårighet att veta om andra gjort journalanteckningar. Allt enligt den Lex Maria-anmälan som Danderyds sjukhus nu gjort. Ett åtgärdsprogram för att motverka riskerna är utarbetat, enligt anmälan.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt