Avled. Patienten fick inte den vård hen skulle ha på grund av brist på vårdplatser, och avled senare. Foto: Most Photos

Vårdplatsbrist kan ha lett till dödsfall på Danderyd

En patients död på Danderyds sjukhus kan ha orsakats av brist på vårdplatser. Nu Lex Maria-anmäler sjukhuseet.

  • Publicerad 09:39, 7 jan 2019

Enligt anmälan var det bristerna på Danderyds sjukhus som orsakade en äldre patients död. Patienten, som gick på blodförtunnande läkemedel på grund av oregelbunden hjärtrytm, vårdades i elva timmar efter en hjärnblödning. Därefter bedömde läkare att hen kunde åka hem.

En neurokirurg rekommenderade att patienten skulle ta medicin som motverkade den blodförtunnande medicinen, men det noterades inte vid utskrivningen.

Patienten återkom senare i försämrat skick och avled efter ett par dagars vård.

Vårdplatsbristen ledde till en kort vårdtid vid första patientmötet och svårighet att veta om andra gjort journalanteckningar. Allt enligt den Lex Maria-anmälan som Danderyds sjukhus nu gjort. Ett åtgärdsprogram för att motverka riskerna är utarbetat, enligt anmälan.

Hästägare i Täby vädjar efter fortkörningarna

Nyheter "Blir en häst rädd så går det inte att hålla i den" Under flera år har Prästgårdsstallet haft problem med fortkörning vid stallet. Nu uppmanar de förbipasserande att sakta ner.torsdag 27/6 11:37

SE BILDERNA: Så blir nya Krigsarkivet i Arninge

Nyheter ✓Hemligt material ✓Kartsamling Vid årsskiftet kommer en stor byggnad stå klar i Arninge. Den ska rymma 700 hyll-kilometer historiska handlingar – när Riksarkivets krigsarkiv flyttar in.onsdag 26/6 16:59
Stockholm Direkt