Bilden är en genrebild och har inget med vargen Vallentuna att göra. Foto: Mostphotos

Varg kan ha körts på i Brottby

I går kväll körde en bilist på något som hen tyckte såg ut som en varg. Länsstyrelsen tror i nuläget inte på det men ska nu analysera spår från olycksbilen.

  • Publicerad 09:05, 10 okt 2017

Klockan 19.11 i Brottby, på gamla Norrtäljevägen vid Norrdal, ringde en person polisen. Personen hade kört på något som hen uppfattade som en varg.

Polisen skickade ut hundar för att spåra efter vargen, men hittade inget.

– Personen ansågs så trovärdig att man skickade ut hundar under natten, berättar Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Men eftersom ingen sårad varg påträffades går det inte att säga något till hundra procent om vad det var bilisten körde på.

Länsstyrelsens nuvarande bedömning är dock att det inte har varit en varg som varit inblandad i olyckan.

– Ett eftersöksekipage kom till platsen, men den hunden markerade inget spår av rovdjur vid platsen. Men man ska analysera spår ifrån olycksbilen och då kommer man väldigt enkelt kunna se vad för djur som var inblandat, säger Emelie Nyman, presskommunikatör på länsstyrelsen Stockholm.

Ny sushirestaurang har öppnat i Solsta

Nyheter Ägaren vill även öppna relaxresort Nu har Vallentuna fått en ny restaurang med både sushi och wok och mer är på gång. I framtiden vill restaurangägaren även erbjuda sina gäster relaxresort och karaoke.onsdag 22/1 13:04

Experten: Så kommer Stockholm att växa

Nyheter Det avgör var bopriserna kommer att ha ökat mest om tio år I takt med att Stockholm växer pressas allt fler ut i länet för att ha möjlighet att bo. Bostadsforskaren Mats Wilhelmsson pekar ut faktorerna som kommer avgöra vilka områden i Stockholm som...onsdag 22/1 7:00
Stockholm Direkt