Bilden är en genrebild och har inget med vargen Vallentuna att göra. Foto: Mostphotos

Varg kan ha körts på i Brottby

I går kväll körde en bilist på något som hen tyckte såg ut som en varg. Länsstyrelsen tror i nuläget inte på det men ska nu analysera spår från olycksbilen.

  • Publicerad 09:05, 10 okt 2017

Klockan 19.11 i Brottby, på gamla Norrtäljevägen vid Norrdal, ringde en person polisen. Personen hade kört på något som hen uppfattade som en varg.

Polisen skickade ut hundar för att spåra efter vargen, men hittade inget.

– Personen ansågs så trovärdig att man skickade ut hundar under natten, berättar Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Men eftersom ingen sårad varg påträffades går det inte att säga något till hundra procent om vad det var bilisten körde på.

Länsstyrelsens nuvarande bedömning är dock att det inte har varit en varg som varit inblandad i olyckan.

– Ett eftersöksekipage kom till platsen, men den hunden markerade inget spår av rovdjur vid platsen. Men man ska analysera spår ifrån olycksbilen och då kommer man väldigt enkelt kunna se vad för djur som var inblandat, säger Emelie Nyman, presskommunikatör på länsstyrelsen Stockholm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36