VARG. En kvinna lyckades fånga vargen på Järvafältet på bild. Foto: Lena Karin Eliasson

Varg på Bögs gård - nu plockas djuren in

Under onsdag har en varg setts springa omkring vid Bögs gård i Sollentuna. Bonden Anders Ström har nu fått ta in djuren för att hålla de säkra.

  • Publicerad 17:28, 2 maj 2018

Man kan tycka att en schäfer är stor, men det var ingenting i jämförelse

Under morgonen gick det rykten om att en varg hade synts vid Fäbodatrakten på Järvafältet. Anders Ström som driver Bögs gård var tveksam till om det verkligen stämde, men tog ändå in lammen för säkerhets skull. Under eftermiddagen visade sig ryktet stämma.

– Plötsligt såg vi en varg springa genom hästhagen och ut mot E4 vid Häggvik. Den insåg nog att det var mycket trafik där för efter en stund kom den tillbaka och sprang över gårdsplanen, bara hundra meter ifrån oss, säger Anders Ström.

Nu har de vidtagit flera försiktighetsåtgärder på gården för djurens skull. Lammen får fortsatt vara inne, hästarna har plockats in och kalvarna kameraövervakas.

– Vi hade egentligen tänkt släppa ut kalvarna på grönbete nu i helgen eftersom vi har foderbrist. Men nu kanske vargen uppehåller sig här några dagar så vi får nog fortsätta hålla de inne. Men dit kan egentligen en varg hoppa in, så det är därför vi har kameraövervakning av dem. Vi är lite oroliga för katterna också som går omkring fritt på gården, så måste ta in dem över natten, säger Anders Ström.

Även om han är orolig för djuren var det en häftig upplevelse.

– Man kan tycka att en schäfer är stor, men det var ingenting i jämförelse. Väldigt mäktigt.

Trots att det råder koppeltvång för hundar nu är det inte alla som följer det – något Anders Ström rekommenderar särskilt starkt nu.

– Man ska nog vara lite försiktig med sin hund i de här trakterna just nu och definitivt hålla de kopplade.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22

Trafikverket – Därför smäller det så högt just nu

Nyheter Kommer fortsätta spränga i tre månader till Förra veckan blev uppståndelsen stor kring en hög smäll, som hördes i stora delar av norrort och västerort. Det tog nästan ett dygn innan det framkom att smällen orsakades av Trafikverket, som...tisdag 19/2 10:07

Nu får kommunen betala för långsamma bygglov

Nyheter Ger inte kommunen bygglov i tid? Då får de betala för det, enligt en lagförändring som började gälla vid årsskiftet. Om det dröjer tillräckligt lång tid kan det bli gratis för den som sökt bygglov.tisdag 19/2 7:00