VARG. En kvinna lyckades fånga vargen på Järvafältet på bild. Foto: Lena Karin Eliasson

Varg på Bögs gård - nu plockas djuren in

Under onsdag har en varg setts springa omkring vid Bögs gård i Sollentuna. Bonden Anders Ström har nu fått ta in djuren för att hålla de säkra.

  • Publicerad 17:28, 2 maj 2018

Man kan tycka att en schäfer är stor, men det var ingenting i jämförelse

Under morgonen gick det rykten om att en varg hade synts vid Fäbodatrakten på Järvafältet. Anders Ström som driver Bögs gård var tveksam till om det verkligen stämde, men tog ändå in lammen för säkerhets skull. Under eftermiddagen visade sig ryktet stämma.

– Plötsligt såg vi en varg springa genom hästhagen och ut mot E4 vid Häggvik. Den insåg nog att det var mycket trafik där för efter en stund kom den tillbaka och sprang över gårdsplanen, bara hundra meter ifrån oss, säger Anders Ström.

Nu har de vidtagit flera försiktighetsåtgärder på gården för djurens skull. Lammen får fortsatt vara inne, hästarna har plockats in och kalvarna kameraövervakas.

– Vi hade egentligen tänkt släppa ut kalvarna på grönbete nu i helgen eftersom vi har foderbrist. Men nu kanske vargen uppehåller sig här några dagar så vi får nog fortsätta hålla de inne. Men dit kan egentligen en varg hoppa in, så det är därför vi har kameraövervakning av dem. Vi är lite oroliga för katterna också som går omkring fritt på gården, så måste ta in dem över natten, säger Anders Ström.

Även om han är orolig för djuren var det en häftig upplevelse.

– Man kan tycka att en schäfer är stor, men det var ingenting i jämförelse. Väldigt mäktigt.

Trots att det råder koppeltvång för hundar nu är det inte alla som följer det – något Anders Ström rekommenderar särskilt starkt nu.

– Man ska nog vara lite försiktig med sin hund i de här trakterna just nu och definitivt hålla de kopplade.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

200 unga idrottare känner sig undanskuffade

Sport Var ska EAI:s unga friidrottare träna? Inte på gräset på Enavallen i alla fall, menar Enköpings kommun. – Vi delar arenan med fotbollen och gör ingen skada, men nu, efter över hundra år, vill de...onsdag 23/9 8:12

Fannaspelaren klar för Europeisk storklubb – "Han har övertygat oss"

Sport Fannaspelaren Leonardo Scienza har skrivit på för den tyska storklubben Schalke 04:s U-23-lag.fredag 18/9 10:17

Fler ungdomar testar narkotika i Sollentuna

Nyheter "Kommunen har ett viktigt uppdrag att främja en hälsosam livsstil" Narkotikaanvändningen ökar och känslan av trygghet i sitt eget bostadsområde minskar bland unga i Sollentuna, visar årets Stockholmsenkät.torsdag 17/9 11:44