VARG. En kvinna lyckades fånga vargen på Järvafältet på bild. Foto: Lena Karin Eliasson

Varg på Bögs gård - nu plockas djuren in

Under onsdag har en varg setts springa omkring vid Bögs gård i Sollentuna. Bonden Anders Ström har nu fått ta in djuren för att hålla de säkra.

  • Publicerad 17:28, 2 maj 2018

Man kan tycka att en schäfer är stor, men det var ingenting i jämförelse

Under morgonen gick det rykten om att en varg hade synts vid Fäbodatrakten på Järvafältet. Anders Ström som driver Bögs gård var tveksam till om det verkligen stämde, men tog ändå in lammen för säkerhets skull. Under eftermiddagen visade sig ryktet stämma.

– Plötsligt såg vi en varg springa genom hästhagen och ut mot E4 vid Häggvik. Den insåg nog att det var mycket trafik där för efter en stund kom den tillbaka och sprang över gårdsplanen, bara hundra meter ifrån oss, säger Anders Ström.

Nu har de vidtagit flera försiktighetsåtgärder på gården för djurens skull. Lammen får fortsatt vara inne, hästarna har plockats in och kalvarna kameraövervakas.

– Vi hade egentligen tänkt släppa ut kalvarna på grönbete nu i helgen eftersom vi har foderbrist. Men nu kanske vargen uppehåller sig här några dagar så vi får nog fortsätta hålla de inne. Men dit kan egentligen en varg hoppa in, så det är därför vi har kameraövervakning av dem. Vi är lite oroliga för katterna också som går omkring fritt på gården, så måste ta in dem över natten, säger Anders Ström.

Även om han är orolig för djuren var det en häftig upplevelse.

– Man kan tycka att en schäfer är stor, men det var ingenting i jämförelse. Väldigt mäktigt.

Trots att det råder koppeltvång för hundar nu är det inte alla som följer det – något Anders Ström rekommenderar särskilt starkt nu.

– Man ska nog vara lite försiktig med sin hund i de här trakterna just nu och definitivt hålla de kopplade.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bussförarnas stress måste utredas

Nyheter Bussförarnas stress måste riskbedömas. Det slår Arbetsmiljöverket fast och har utfärdat ett föreläggande med vite mot SL:s leverantör.onsdag 19/9 11:06

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Nyheter Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 9:09

Svampälskarnas tid är nu

Nyheter Gott om soppar i Sollentunaskogarna Den extremt varma och torra sommaren gjorde att många svampälskare började misströsta. Men efter några rejäla regnskurar för ett par veckor sedan kunde de andas ut. Nu finns det nämligen gott om...tisdag 18/9 16:00