Bilden är en genrebild och har inget med vargen Vallentuna att göra. Foto: Mostphotos

Varg skjuten i Vallentuna

En varg har blivit skjuten i Vallentuna av det jaktlag som utfört skyddsjakt i Riala-området.

  • Publicerad 14:59, 10 okt 2017

Strax innan klockan 15 under tisdagen skickade Länsstyrelsen ut ett pressmeddelande där de skriver att en varg i Vallentuna kommun har skjutits av det jaktlag som länsstyrelsen utsett till att utföra skyddsjakt.

LÄS MER: Vargen i Vallentuna beskjuten – jägare avstängd från jakten

Det var vid lunchtid under tisdagen som vargen fälldes, som är en hane. Vargen ska nu transporteras till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

LÄS MER: Djurrättsaktivister på plats i Vallentuna – "Vi ska rädda vargen"

Det var tidigare i september som länsstyrelsen beslutade om att skyddsjakt skulle tillåtas efter att en varg gått till angrepp mot flera hundar i Vallentuna, Österåker och Norrtälje.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Danderyd Lyssnar" ska få ned droganvändadet bland ungdomar

Nyheter "Tillåtande attityd" Ungdomar ska berätta om sin bild och egna erfarenheter av droger. Det i projektet "Danderyd Lyssnar" som är ett samarbete mellan flera aktörer med förhoppning att få ned användandet av alkohol och...torsdag 21/6 10:39

Så mycket kostar det att spela fotboll i Norrort

Nyheter Upp till 11500 kronor Kanske växer fotbollsintresset bland barn och ungdomar nu i VM-tider. Här har vi jämfört vad det kostar att spela för de allra yngsta och vad det krävs för att börja spela när barn närmar sig tonåren.onsdag 20/6 14:57