Vargbesök. I helgen har Enköping haft vargbesök (dock ej den på bilden). Länsstyrelsen har bekräftat att varg var i Åloppe. Det finns även rapporter om att varg har setts i Tjursåker och i Torstuna. Foto: Mostphotos

Vargbesök i Enköping

Enköping har haft vargbesök i helgen. Bland annat sågs den i Åloppe i kommunens nordöstra delar – Den observationen kan vi bekräfta, säger vilthandläggare på länsstyrelsen..

  • Publicerad 10:23, 11 dec 2017

På lördagens morgon rapporterades att varg setts i Vånsjö i Torstuna och dagen före i Tjursåker inte långt därifrån.

Ingen av dessa observationer har dock kunnat bekräftas av vilthandläggarna,

– Vi har haft kvalitetssäkrare av rovdjursspår ute i området för att leta spår eller spillning efter varg, men inte hittat något, berättar Sebastian Olofsson på länsstyrelsen.

Att det var varg i Åloppe norr om Örsundsbro råder dock inget tvivel om.

Där togs en bild av en varg – även länsstyrelsens bedömning är att det verkligen är en varg.

– Vi har även varit på platsen, bekräftar vilthandläggaren.

Han är dock inte förvånad över observationerna.

– Det är inte ovanligt att varg rör sig genom länet och vi är tacksamma för alla observationer som vi kan få in, säger han.

Fotnot: Fotografen vill inte att bilden på vargen i Åloppe ska visas i media, det respekterar vi förstås.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Sjuksköterskor misshandlade på lasarettet

Nyheter Två sjuksköterskor blev misshandlade på lasarettet och dubbla bedrägerier har anmälts i Enköping under midsommarhelgen.måndag 25/6 13:38