”Varit en häftig upplevelse”

Bålstaryttaren Felicia Grimmenhag tog en femteplats med mersmak på Em i Göteborg. Nu ska ekipaget ladda om till det stora huvudmålet.

  • Publicerad 13:39, 31 aug 2017

För ett drygt halvår sedan hade hon inte ens en häst att tävla dressyr med. Sen hittade hon Tarot E.

Nu är Bålstaryttaren Felicia Grimmenhag nyss hemkommen från EM i Göteborg med en femteplats i paradressyr som ger mersmak.

– Det har varit en häftig upplevelse och jag har väl inte riktigt kunna landa i det än, säger Felicia Grimmenhag och fortsätter:

– Jag kan inte vara annat än nöjd med vår prestation i vårt första mästerskap, både min och Tarots. Vi har ju bara tränat tillsammans i sju månader.

Både innan och efter har Felicia Grimmenhag varit en populär gäst i tv. Bland annat har hon medverkat i Nyhetsmorgon och Sommarkväll med Rickard Olsson på SVT.

– Framförallt är det kul att få representera och sprida parasporten. Nu har det varit väldigt mycket fokus på mig, men det tror jag är för att jag är debutant, säger Felicia och tillägger:

– Men ibland kan jag få lite dåligt samvete för de andra duktiga ryttarna. Jag tycker att alla borde uppmärksammas.

Nyss hemkommen från EM, vad händer nu?

– Nånstans ska jag försöka landa i allt det här och försöka vila. De stora tävlingarna är slut för säsongen. Sen träna med Tarot, vi har ju inte riktigt haft så mycket tid till att lära känna varandra riktigt och hitta de där nycklarna som behövs för att ta nästa steg, säger Felicia Grimmenhag. 

Vad är paradressyr?

Paradressyr är dressyr för ryttare med funktionsvariation.
Tävlingarna delas in i fem grader, beroende på hur mycket funktionsvariationen påverkar ridningen.

Ryttaren rider program som är speciellt utformade för att passa de olika graderna och ryttaren har ett medicinskt kort som klargör vilken grad ryttaren startar i.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leva i nuet

En artikel ur Sommar E18 Många drömmer om att färdas fram på hästryggen ut i naturen och över blomstrande ängar. På Ridkraft i Övergran kan man i sommar prova på just detta, antingen i grupp eller enskilt.måndag 18/6 11:35

Beside the Bridge vinnare i P4

Senast föll man på folkets röster. Nu var det dessa som tog Beside the Bridge till seger i musiktävlingen P4 Nästa. – Det hade vi inte riktigt förväntat oss, säger sångaren, Joel Chew.måndag 18/6 11:10

Senaste numret

Bålstabladet