Varken veterinär eller affär – bakom Frippes Djur döljer sig något helt annat

Vad döljer sig egentligen bakom skylten i Midsommarkransen? Flera har hört av sig till oss och undrat. Vi knackade på och tog reda på vad "Frippes Djur" egentligen är för något.

  • Publicerad 16:33, 15 feb 2016

Kanske har du set skylten på Cedergrensvägen i Midsommarkransen och undrat vad som finns där bakom. Men det är varken en veterinärmottagning eller en djuraffär. Bakom skylten ”Frippes Djur” döljer sig konstnären Frippe Nilsson, och hans djurmålningar.

– Det har kommit in folk och frågat efter hundkoppel, det har hänt. Men det här är mitt kontor med mina djur som jag gör tavlor av, trycker på kläder och gör animerad film med, berättar han.

"Rolig hobby"

2012 började han rita och det var då Frippes Djur kom till. Sedan dess har projektet legat på is ett tag men nu planerar han att ta upp det igen.

– Nu i år håller jag på att komma igång med djuren igen, jag planerar några utställningar runt om i Stockholm och även utanför.

Förutom djuren så har han skrivit flera böcker och nyligen startade han även ett band. Frippes Kapell, som spelat in tre singlar och visade musikvideon till låten Änglar på Tellus biograf nyligen.

– Vi ska in i studion nu igen och spela in fler låtar. Det är en rolig hobby och det är framförallt väldigt lustfyllt, jag gillar inte att göra tråkiga saker.

Lämnade aldrig Cedergrensvägen

Tidigare bodde han precis över gatan från kontoret, det kunde gå flera dagar innan han lämnade Midsommarkransen. Nu har han flytta tillbaka till Södermalm där han bott tidigare.

– Jag bodde snett över gatan här förut, och så hittade jag den här lokalen. Då blev världen jätteliten, det kunde gå flera dagar innan jag lämnade Cedergrensvägen.

Vad är planen för dina djur nu?

– Jag har en hel del djur i huvudet som ska ut. Djuren kanske kommer träffa varandra, det kanske blir ett filmmanus av det, berättar Frippe Nilsson.

Frippe Nilsson

Mer om bandet Frippes Kapell

Mer om Frippes Djur

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De kämpar för en musikskola i Fagersjö

Nyheter Eldsjälar utan lokal – undervisade traktens barn hemma hos sig själva "Vi behöver inte Fagersjö utan vi gör det för barnen." Det säger paret Börjesson som startat en musikskola i den isolerade förorten. Men nu tycker de att stelbenta byråkrater sätter i käppar i...torsdag 20/9 16:00

Lekpark i Solberga rustas upp för miljoner

Nyheter Boende har fått tycka till – nu är arbetet igång Lekparken Apelsinen i Solberga rustas upp efter invånarnas förslag – beräknas kosta flera miljoner.torsdag 20/9 15:31