I september ska bageriet slå upp dörrarna, efter att lokalen genomgått en renovering. Foto: Karoline Montero Araya

Världens bästa bagare öppnar nytt i Bromma

Ryktet har gått: vad är egentligen på gång i bageriet på Nockeby torg? Svaret: världens bästa croissanter kommer till Bromma.

  • Publicerad 16:20, 8 aug 2017

Sedan en tid tillbaka har bageriet Gasellen på Nockeby torg stått tom. Många har undrat vad som ska hända i lokalerna.

Det vet Håkan Johansson, lagledare för det svenska bagarlandslaget och utnämnd till världens bästa bagare i VM 2014. Det är han som nu tar han över lokalen.

– Vi håller på och renoverar lokalen och ska öppna i slutet av september. Det blir ett hantverksbageri med framförallt bröd och bullar och den biten, säger Håkan Johansson som ska driva bageriet tillsammans med Fredrik Ekman som tidigare varit delägare i brödkedjan Gateau.

L: "Stoppa torgdöden i Nockeby"

"Gick fort"

Att det blev just Nockeby berodde mer på en tillfällighet än någon direkt koppling till området.

– Vi bor inte i Bromma men vi båda gillar Nockeby torg och ville göra nåt litet utanför stan, så det kändes bra. säger Håkan Johansson.

Men trots att öppningen är om knappt två månader är det ännu inte bestämt vad bageriet ska heta.

– Det ska vi fnula ut här i dagarna, det gick ganska fort det här, vi tog över i mitten av juli, säger Håkan Johansson.

Bageritätt

Tidigare i år kvalade Park i Äppelviken in på White guide lista över Sveriges bästa kaféer. Och nu kommer alltså världens bästa bagare till Nockeby. Det lär med andra ord inte gå någon nöd på Brommaborna när sockersuget sätter in. Och vad kan de vänta sig när det då gör det?

– Det kommer bli croissanter, det var det jag vann för 2014, säger Håkan Johansson.

Äppelvikens älskling ett av Sveriges bästa kaféer

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43