Böcker. Kommer världens längsta bokbord att ställas upp i år igen? Foto: Anna Berglund

Världens längsta bokbord kan ha nått sitt slut

I 27 år har bokborden huserat på Drottninggatan en söndag i slutet av augusti. Men nu kan det vara slut med det.

  • Publicerad 09:51, 22 mar 2018

Under årets kulturfestival vill arrangörerna göra om och göra nytt. I stället för att ha världens längsta bokbord som brukligt under festivalens sista dag – på söndagen – vill man i stället anordna en fem dagar lång bokmarknad på Skeppsbron.

Förändringen har rört upp känslor, enligt Dagens Nyheter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I mejl till Kulturfestivalen varnar flera aktörer, enligt DN, för att de nya planerna kan förta bokfesten; att dra ut på bokfesten i flera dagar kan leda till att böcker inte säljs och att folk inte besöker bokmarknaden.

Terese Bonnievier, kommunikationsansvarig på Kulturfestivalen, säger till DN att hon är medveten om att det inte är lätt att förändra något som har funnits i över 25 år och att beslutet tas om några veckor.

– Inget är beslutat, men just nu kikar vi på hur vi kan utveckla litteraturens inslag i festivalen och förslaget om att ha en bokmarknad på Skeppsbron är just nu ute hos olika aktörer som kan anmäla intresse, säger Terese Bonnievier till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Världens längsta bokbord

Det var folkpartisten Stig Svärd som initierade bokborden längst Drottninggatan. I år är det 28:e gången i rad som bokborden står från Barnhusgatan i norr till Strömgatan i söder, om bokborden blir av.

Redan 1993 var bokborden med i Guiness rekordbok, som världens längsta bokbord, och rekordet håller i sig än i dag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.