Medaljör. Hans Olofsson har tagit hem både VM och SM i minigolf och nu är han ny ägare till Aspuddsparkens gamla golfbana. Foto: Maja Brand

Världsmästare vill locka minigolfeliten till Aspudden

En världsmästare har tagit över minigolften i Aspuddsparken. Just nu pågår bygget för fullt och i början på juni slår man upp portarna med både nya konstgräsbanor och restaurang.

  • Publicerad 16:55, 15 maj 2017

Efter över 40 år i samma regi har nu en ny ägare tagit över minigolfen i Aspuddsparken. Och den nya ägaren är inte vem som helst, utan Hans Olofsson, vd för Golfbaren och tidigare världsmästare i minigolf.

Golfbaren har sedan tidigare tre minigolfbanor, två i Göteborg och en i Stockholm och banan i Aspudden har Hans Olofsson haft ögonen på ett tag.

– Jag har sneglat på den här banan och sett att den varit fin men att det går att göra mer, säger Hans Olofsson.

Har vunnit SM och VM

Hans Olofsson har tävlingsspelat sedan barnsben och har ett antal medaljer i bagaget.

– Jag har vunnit två VM-guld i lag, 2001 och 2003. När det gäller SM har jag vunnit alla SM som går att vinna, säger han.

Just nu är bygget i full gång på den anrika golfbanan. Alla banor ska bytas ut och ersättas med nya konstgräsbanor som än så länge bara är utmärkta med röd sprejfärg i gruset. Även det gamla kaféet ska rustas upp.

– Det ska bli som en helhetsupplevelse att komma hit med både minigolf och servering med fullständiga rättigheter och en enkel men bra meny, säger Hans Olofsson.

Kan hålla SM

Den nya banan får 18 hål och kommer att bli tävlingsgodkänd, och redan 1979 spelades faktiskt SM i minigolf på just den här banan.

– Det är inte alls omöjligt att det kan bli ett SM här igen. Banan kommer att bli tävlingsklassad så det är fullt möjligt.

Den nya golfbanan kommer att ha öppet klockan 11–22 alla dagar i veckan under högsäsongen juni till augusti. Planen är att slå upp portarna den första juni, men om allt är klart då återstår att se.

– Vi hoppas kunna öppna minigolfen då men vi ska bygga om hela kaféhuset och sätta in ett nytt kök så serveringen kan nog bli tufft att få klart tills dess, säger Hans Olofsson.