Action. Kom till Fryshuset 22 december för en bjj-träning med världsmästarna. Bilden taget i annat sammanhang. Foto: Arkivbild

Världsmästare vill starta kampsportsklubb i Skäris

Nu ska världsmästarklubben Prana och fotbollsklubben FC Södra Sidan starta brasiliansk jiu-jitsu-träning på prov på Andra hemmet. Målet: att öppna en egen BJJ-klubb i Skärholmen.

  • Publicerad 17:36, 17 dec 2018

Mike Tajik, en av tränarna vid nästa veckas provtillfälle, förklarar att brasiliansk jiu-jitsu, BJJ, inte bara handlar om att träna utan även om disciplin och det psykiska välbefinnandet. Han menar att bjj hjälper sina utövare genom livet och även att utvecklas som människor.

– Jag tycker att alla ska komma på provträningen, för så fort man testar sporten älskar man den, säger han.

Träningen hålls av några ur eliten från klubben Prana Jiu-jitsu. Målet är att öppna en egen klubb i Skärholmen där alla ungdomar och barn från förorten är välkomna.

– Vi vet att det finns många som är intresserade av sporten men inte har möjligheten att åka in till stan. På provträningen kommer stämningen vara på topp och man kommer få nya vänner, säger Matteus Gebrael, tränare i FC Södra Sidan.

I Flemingsberg driver en annan Pranamedlem, Cemîl Karahan, ett liknande projekt. Han har öppnat en BJJ-klubb, men hjälper även medlemmarna med det sociala umgänget, etablering och körkort. Om klubben i Skärholmen blir verklighet vill de ha träningar tillsammans i varandras lokaler för att öka respekten och bekantskaper inom kampsporten.

– Vi har pratat med många ungdomar och alla är väldigt positiva. Vi förväntar oss minst 20–30 personer på provträningen, säger Mike Tajik.

Träna brasiliansk jiu-jitsu

Datum: Lördag 22/12.

Tid: 17-18.30 (Samling 16.40).

Ålder: Minst 13 år.

Plats: Fryshuset, Bredholmstorget 4.

Klädsel: Shorts och t-shirt.

Obligatoriskt: Klippta naglar.