VÄNTAS VIND. Det varnas för mycket hårda vindar i Stockholm under tisdagen. Foto: Jacob Hellgren

VARNING Nu kommer snöovädret till Stockholm

Hårda vindar, blöt snö och nollgradigt. Det är vad som väntar Stockholm.

  • Publicerad 08:57, 16 jan 2018

2018 har börjat relativt lugnt på väderfronten. Nu kommer vändningen.

Ett riktigt grisväder närmar sig Stockholm. Enligt SMHI:s prognos kommer blötsnö och rejäla vindar dra in vid tiotiden tisdagsförmiddagen.

– Snömängderna är inget som oroar, däremot vinden. Vi har utfärdat en klass 1-varning och det finns risk att det blåser rejält, säger Angelica Lundberg, meteorolog på SMHI.

Helldén (MP) om snöröjningen: “Inte bra”

I vindbyarna kan det blåsa mellan 21-24 meter per sekund. Det väntas också snöa mellan 2-5 centimeter, men då temperaturen håller sig runt nollan blir det blötsnö.

Vinden och snöandet fortsätter fram till kvällen, sedan blir det ett kort uppehåll.

– Under onsdagen avtar vinden, men det fortsätter snöa. Då kan det bli lite trevligare väder och förhoppningsvis lite vintrigt, även om snön som faller inte är jättefluffig utan fortsätter att vara tung, säger Angelica Lundberg.

Men det är under tisdagen det är mest skitväder?

– Ja, tisdagsdygnet ser ut att bli besvärligt. Då blir det nog lite knöligt på sina håll. Främst är det alltså vinden som är problematisk, säger Angelica Lundberg.

Anledningen till väderomslaget är att stort lågtryck från väster drar in, samtidigt som vi har kvar ett högtryck i öster.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I KORTHET

Tisdag: Blöt snö (2-5 cm) från cirka klockan 10. Mycket hårda vindar.

Onsdag: Mindre vind, forstatt nederbörd av snö, nollgradigt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.