Kulturkämpe. Madeleine Engfeldt-Julin har startat Huddinge vårsalong. Foto: Tomas Julin

Vårsalongens förkämpe får Huddinges kulturpris

På Huddingedagen delades Huddinge kommuns idrotts- och kulturpris ut. En av pristagarna var Madeleine Engfeldt-Julin som prisas för sitt engagemang för Huddinge vårsalong.

  • Publicerad 15:45, 29 maj 2019

Madeleine Engfeldt-Julin tilldelas årets kulturpris av Huddinge kommun för sina insatser för kommunens kulturliv. Hon har förutom sin gärning som konstnär utmärkt sig genom sitt engagemang för Huddinge vårsalong.

”Jag ser detta pris inte bara som ett pris till mig utan till alla konst- och kulturföreningar som jobbar ideellt med bland annat Huddinge vårsalong som vi startade 2018 och som blivit en stor succé”, skriver hon i ett meddelande till HuddingeDirekt.

En del av kommunens motivering lyder: "Madeleine Engfeldt Julin har en förmåga att skapa fantastiska mötesplatser. Vid sidan av sitt eget konstnärskap har hon genom sin professionalitet och inkluderande ledarstil bidragit till att fler vill engagera sig för konsten i Huddinge."

Övriga pristagare är:

Idrottspriset: Långdistanslöparen Hanna Lindholm, Huddinge AIS, som hade en bra säsong förra året med både EM i Berlin och en rekordtid på Valencia maraton. I år ska hon tävla för Sverige igen i VM i Qatar.

Årets ideella insats: Janne Wedlund som genom Seniornet hjälper äldre in i det digitala samhället med kunskap om källkritik och hur man hanterar en surfplatta.

Årets unga talanger: Huddinge IK:s hockeyjuniorer Emelie Ohlsson, Moa Carlsson, Johanna Karlsson, Thea Johansson, Saga Broman och Ella Sköldebäck, får priset för årets unga talanger. De var med det distriktslag som vann Stålbucklan och har alla tagit plats i Huddinge IK:s relativt nystartade damlag.

Kultur mot demens – Madeleine Engfeldt-Julin tipsar:

1. Anslut dig till en av kulturföreningarna – förläng livet och hjälp Huddinge att bli en bättre Kulturkommun! Ingen dum kombination :-)

2. Ge bort en kulturupplevelse eller konstverk och minska på prylarna. Du stödjer konstnärerna och ger bort något bestående.

3. Unna dig en Konstpaus då och då. Titta till exempel extra på ett offentlig konstverk du passerar förbi, lyssna till ett musikstycke som du vanligtvis inte lyssnar på.