LJUS. Vårsta strandpark ska bli mer tillgänglig med bättre belysning och nya skyltar som håller samman gång- och cykelvägarna i området. Foto: Peter Holmgren, Howab

Vårstaborna önskade – här läggs pengarna

Medborgarna i Vårsta och Grödinge har önskat. Och nu står det klart: Det blir en ny skejtramp på Malmsjö skola, bättre belysning i Vårsta och mindre bråte på Grödingevallen.

  • Publicerad 17:37, 17 okt 2019

Efter Dialogkommisionen i Vårsta och Grödinge kommer Vårsta strandpark få förbättrad belysning och Grödingevallen rensas på bråte. Dessutom får Malmsjö skola en ny skejtramp.

– Ungdomar i hela området har berättat om behovet av någonting ytterligare att göra i Vårsta. Många efterfrågande en skateramp, och efter mycket diskussioner om var och hur, så bestämde Dialogkommisionen tillsammans med Malmsjöskola att bygga en på skolgården, säger Emanuel Ksiazkiewicz (S), ordförande för Dialogkommissionen.

Malmsjö skola får också en pergola som ska ge skugga på sommaren och en markerad cykelväg på skolgården för att göra den säkrare.

En stadsdel i taget

Vid Vårsta strandpark blir det även nya skyltar så att man lättare ska kunna se hur man ska gå och som håller samman gång- och cykelvägarna.

Dialogkommissionen består av politiker som ordnar Botkyrkadialogen. Tanken bakom den är att det ska vara lättare för kommunmedborgarna att påverka sitt område.

– Vi fokuserar på stadsdel för stadsdel och vi har en budget på 4 miljoner om året med oss. Så när vi får in idéer så realiserar vi dem så fort som möjligt, säger Emanuel Ksiazkiewicz.