Sopning. Redan i april väntas sopningen av sand och grus på gatorna i Sollentuna vara klar. Foto: Charlotte Arwedsson

Vårstädningen i Sollentuna har börjat

Under veckan har vårstädningen på gatorna i Sollentuna börjat. Den väntas bli klar tidigare än i fjol, eftersom vintern aldrig riktigt kom, berättar driftledaren Lars Junell.

  • Publicerad 11:30, 23 mar 2020

Ett extremt år när vintern har kommit kan det vara uppemot 5000 ton

Ett tydligt vårtecken är när sand och grus börjar sopas bort från gatorna efter vintern.

Under veckan startade städningen i de centrala delarna av kommunen, i Tureberg. I mitten av april väntas allting vara klart – ungefär en månad tidigare än i fjol.

– Det rullar på och väntas bli klart om två till tre veckor, säger driftledaren Lars Junell.

Förra året började borttagningen av sand och grus i slutet av mars.

En effekt av den uteblivna vintern är att mängden grus och sand inte är lika stor som föregående år, berättar Lars Junell:

– Det är extremt lite. Jag har inte den exakta siffran här, men ungefär 1 000 ton grus. Ett extremt år när vintern har kommit kan det vara uppemot 5 000 ton, så det är stor skillnad.

Flera arbetslag arbetar med sandsopningen och spolningen av gatorna.

– Vi kommer att avsluta sopningen på alla större leder. Det är för att få upp det spill som vi lämnar efter oss, för att gatorna ska bli snygga på ett bra sätt, säger Lars Junell.

Är det här ett vårtecken?

– Ja, det är det alltid. Det är härligt, eftersom man känner att våren kommer. Temperaturen kanske ännu inte visar att det är vår, men nu känns det som att den är på väg.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34

Så kan du uppleva Stockholm utan att lämna soffan

Nyheter Lista: 6 tv-tips för dig som längtar ut på stan Är du en av alla som måste vara hemma nu och börjar bli lite uttråkad? Vi listar 6 filmer och serier som låter dig hänga i olika delar av Stockholm, utan att du behöver lämna soffan.fredag 27/3 14:01

Nya bryggor i Edsviken dröjer

Nyheter Länsstyrelsen måste utreda projektet på nytt Promenadbryggorna i Edsviken, som har väntats bli klara till sommaren, har lagts på is. Mark- och miljödomstolen har gett två Sollentunabor delvis rätt, som hävdar att de kommer påverkas negativt av...fredag 27/3 11:30
Stockholm Direkt