Sopning. Redan i april väntas sopningen av sand och grus på gatorna i Sollentuna vara klar. Foto: Charlotte Arwedsson

Vårstädningen i Sollentuna har börjat

Under veckan har vårstädningen på gatorna i Sollentuna börjat. Den väntas bli klar tidigare än i fjol, eftersom vintern aldrig riktigt kom, berättar driftledaren Lars Junell.

  • Publicerad 11:30, 23 mar 2020

Ett extremt år när vintern har kommit kan det vara uppemot 5000 ton

Ett tydligt vårtecken är när sand och grus börjar sopas bort från gatorna efter vintern.

Under veckan startade städningen i de centrala delarna av kommunen, i Tureberg. I mitten av april väntas allting vara klart – ungefär en månad tidigare än i fjol.

– Det rullar på och väntas bli klart om två till tre veckor, säger driftledaren Lars Junell.

Förra året började borttagningen av sand och grus i slutet av mars.

En effekt av den uteblivna vintern är att mängden grus och sand inte är lika stor som föregående år, berättar Lars Junell:

– Det är extremt lite. Jag har inte den exakta siffran här, men ungefär 1 000 ton grus. Ett extremt år när vintern har kommit kan det vara uppemot 5 000 ton, så det är stor skillnad.

Flera arbetslag arbetar med sandsopningen och spolningen av gatorna.

– Vi kommer att avsluta sopningen på alla större leder. Det är för att få upp det spill som vi lämnar efter oss, för att gatorna ska bli snygga på ett bra sätt, säger Lars Junell.

Är det här ett vårtecken?

– Ja, det är det alltid. Det är härligt, eftersom man känner att våren kommer. Temperaturen kanske ännu inte visar att det är vår, men nu känns det som att den är på väg.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50

Så påverkas lokala näringslivet av coronakrisen

Nyheter Många vill stötta verksamheter i sina kvarter Det lokala näringslivet påverkas mycket av den rådande coronakrisen. För många uteblir intäkterna helt, andra lyckas på olika sätt ställa om för att möta nya behov. Samtidigt vill många lokalbor...fredag 3/4 13:32
Stockholm Direkt