Värtahamnen. Det är svårt att hitta till och från Värtahamnen. En ny promenadväg kan vara på gång. Foto: Andreas Enbuske

Värtahamnen kan få promenadväg

Att hitta från Gärdets tunnelbanestation till Värtahamnens terminal är ett problem. Nu vill staden förbättra skyltningen och göra promenadvägen trevligare.

  • Publicerad 10:50, 26 okt 2017

Stadens trafikborgarråd, Daniel Helldén (MP), varit på studiebesök i Värtahamnen för att skapa sig en bild av hur situationen kan förbättras.

– Vi kan ju konstatera att vägen från Gärdets tunnelbanestation i dagsläget inte är positiv. Det är svårt att hitta eftersom skyltningen är för dålig. Dessutom är promenadstråket, om jag uttrycker mig milt, inte särskilt attraktivt, säger Daniel Helldén.

Daniel Helldéns föreslår nu att promenaden förbättras – både gällande information och utsmyckning. Förlaget har han lyft med Östermalms stadsdelsnamn för att se om de kan vara med och dra i projektet.

I somras kunde Östermalmsnytt rapportera om missnöjet bland resenärer gällande terminalens närmaste busshållplats. En snabb lösning i det ärendet ser dock ut att kunna dröja.

Här är SL:s hånfulla svar på stadens och rederiets krav

– Det är många aktörer som är inblandade gällande kollektivtrafiken och vi kommer sätta oss ner för en diskussion. Där ska vi bland annat se över möjligheten till att flytta hållplatsen närmare terminalen, säger Daniel Helldén.

Efter bråket om busshållplatsen – Moderaterna kallar till krismöte

Besökare. Daniel Helldén (MP), till höger, vill göra det trevligare att promenera till Värtahamnen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58