Guldfest. Spelarna jublar efter vinsten mot Rinkeby United FC på Hjorthagens IP. Foto: Värtans IK

Värtans IK tar klivet upp till division 3

Efter 4-0-segern mot Rinkeby United FC är det klart. Nästa säsong spelar fotbollslaget Värtans IK:s herrar i division 3.

  • Publicerad 17:08, 8 okt 2018

I fredagskväll tog Värtans IK emot Rinkeby United FC hemma på Hjorthagens IP. Matchen slutade 4-0 till hemmalaget och målgörare var Carl Björk (två mål), David Gustafsson och Joakim Alriksson. I och med segern säkrades guldplatsen i division 4 Stockholm mellersta, vilket innebär att laget under nästa säsong tar ett efterlängtat kliv upp i division 3.

– Det känns jättekul. Vi hade som målsättning att vara bättre än förra året, då vi kom tvåa, och det lyckades vi med, säger sportchefen Patrik Löfgren.

Här är tjejerna som tog över fotbollslaget – och gjorde det roligt att spela igen

Vad är då anledningen till att laget, efter sju år i division 4, lyckas klättra? Löfgren tror att det finns flera orsaker till framgången.

– Vi har fantastiska förutsättningar och träningsmöjligheter på Hjorthagen och en bra materialare. Tränarna Hugo Berggren och Magnus Bäckström har också lyckats värva bra spelare som kommit in i gänget. Det är en skön stämning i laget, konstaterar han.

Hela 14 spelare var nya sedan förra säsongen, vilket uppenbarligen påverkat laget positivt. Nu återstår att se om de under nästa säsong klarar att även uppnå nästa mål – att hålla sig kvar i division 3.

Skulle ni rentav kunna klättra till division 2?

– Ja, stannar alla killar kvar och spelar som de gjort nu finns förutsättningarna. Sedan är det frågan om de vill gå upp så högt, det innebär ju bland annat att de måste börja träna mer. Men har vi kul tillsammans kanske det löser sig, säger Patrik Löfgren.

Lillebror Värtan vill bli störst för de små