Foto: Pressbild

Varuhuset i Täby söker en kund - 25 år efter köpet

Byggvaruhuset Byggmax etablerade sig allra först i Täby för 25 år sedan. Nu är man på jakt efter sin allra första kund.

  • Publicerad 14:55, 27 apr 2018

Det var i Täby för 25 år sedan som byggvaruhuset Byggmax, som då hette Gunnars Byggnetto, öppnade sin allra första butik. Nu är företaget på jakt efter sin allra första kund, men det har visat sig vara svårare än man trodde. Bland annat har man haft interna samtal med medarbetare som varit anställda sedan 90-talet och nu vädjar man till allmänheten för att gå till botten med frågan.

– Det vore så himla roligt att hitta vår första kund eller någon av de allra första. Vi har ju full koll på vår egen historia, men vill gärna höra historian från kunderna, säger Emelie Gessner, marknadschef på Byggmax.

Här om dagen gick man ut med ett pressmeddelande och redan har man fått in ett antal tips. Emelie är optimistisk över möjligheten att hitta den första kunden.

– Om det inte går i lås och vi inte hittar personen så har vi lite andra backupplaner, säger hon.

Typ en detektiv?

– Något liknande, lite extrahjälp, men vi får se om det behöver gå så långt.

Vad händer när ni väl hittat den första kunden?

– Vi vill intervjua och att denne ska berätta sin historia och sen blir det en del andra roliga planer också.

Eftersom många förmodligen inte har kvar ett kvitto från 1993 som kan intyga att man var en av butikens första kunder, så väljer man att lita fullt ut på kunderna.

– Bevisfrågan får ligga hos den som hör av sig. Men vi litar nog på att människor är ärliga och har man handlat av oss sedan 1993 så är man välkommen att höra av sig, säger Emelie Gessner.

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10

Nya kaffetrenden: Hon syr sina egna filter

Nyheter "Räcker i minst 10 år" Att använda kaffefilter i tyg istället för papper är både miljövänligt, gott och kul. Det tycker Madeleine Lundgren, uppvuxen i Vallentuna, som ger sina bästa tips till den som vill haka på den nya...fredag 23/8 11:33
Stockholm Direkt