KONST VID PLATTAN. Konstfacks vårutställning går att se i digital form vid Sergels torg. Foto: Mostphotos/ Alice Stone

Vårutställning flyttar till Sergels torg

Coronapandemin har gjort att Konstfacks fysiska vårutställning ställts in. Men nu går den ändå att se - vid Sergels torg. – Oron har förbytts till ren och skär glädje. Vi är äntligen i hamn, säger Susanne Helgeson, biträdande kommunikationschef på Konstfack.

  • Publicerad 11:53, 5 jun 2020

Avgångseleverna på Konstfack anordnar varje år en vårutställning där de visar upp sina arbeten, något som brukar locka mängder av stockholmaren till Telefonplan.

Men i spåren av coronapandemin har detta inte varit möjligt. Men nu har Konstfack hittat en lösning. Vårutställningen blir av, i digital form.

I Sergelgången, närmare bestämt ett skyltfönster på 5:e Hötorgshuset, kommer filmer på avgångsstudenternas verk att visas under sommaren.

– Vi är väldigt stolta över att samarbeta med Konstfack för att kunna visa invigningen av
vårutställningen och studenternas verk, som alla kan ta del av på ett smittsäkert sätt, säger Jenny Sivervik, marknadsområdeschef City, AMF Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Konst hela sommaren

Vernissage är idag, fredag 5 juni klockan 14, och är form av en film som visas fram till söndag klockan 19. Sedan kommer filmer från studenternas verk att visas hela sommaren.

– Det här har varit ett lagarbete utan dess like. Väldigt många inblandade, många fler än vanligt. Men vi har lyckats bra med omställningen, säger Susanne Helgeson.


All konst finns även tillgänglig på konstfack2020.se