Vasalund Valborg Foto: Leif Oldenburg

Vasalunds tjejer fixar brasan

Planeringen har pågått i månader - men klockan 20.30 på tisdag kväll kan Vasalunds fotbollstjejer äntligen andas ut. Då tänds Valborgselden traditionsenligt i Skytteholmsparken.

  • Publicerad 23:02, 25 apr 2019

Sedan några år tillbaka ansvarar Vasalunds IF för Solna stads Valborgsfirande i Skytteholmsparken. Förra året höll ett av klubbens pojklag i arrangemanget. I år är det fotbollstjejerna från 03-laget och damjuniorerna 04/05 som har tagit på sig ansvaret. En speciell Valborgskommitté har lagt ner mycket arbete på att allt ska bli så bra som möjligt när våren ankomst sjungs in.

Sofia Mazanti vet hur det ska gå till.

– Jag firade i Skytteholmsparken förra året. Vi fixar det här. Inga problem.

Lika säker är lagkompisen Augusta Ericson.

– Vi styr upp det här galant, försäkrar hon.

Valborgsfirandet i Skytteholmsparken börjar klockan 15. Det bjuds bland mycket annat på hoppborg, hinderbana och massor av tävlingar. KTH-kören kommer till parken och sjunger in våren innan det är dags att tända elden klockan 20.30.

Självklart finns det korv, hamburgare och sockervadd till försäljning. Eventuellt överskott går till klubbens ungdomsverksamhet och de två flicklagen.

Här är några platser där man firar Valborg på tisdag kväll:

Skytteholmsparken
Solnas klassiska Valborgsfirande i Skytteholmsparken brukar samla tusentals besökare. Elden tänds 20.30, men redan från klockan 15 är programmet fyllt av aktiviteter och uppträdanden.

Järvastaden
Firande från klockan 18 i Mulle Meck-parken. Elden tänds klockan 20.00. Godis, ansiktsmålning och uppträdanden.

Ulriksdals slott
Klockan 19 uppträder Stockholms kammarkör på Confidencen. Boka biljett. Elden tänds vid 20-tiden.

Hagalund
Som alltid brinner brasan på kullen vid vattentornet. Samling klockan 19, en halvtimme senare stämmer kören upp och 19.45 tänds brasan. Föreningen Ett Levande Hagalund står för arrangemanget.

Stockholm Direkt